XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Effekterna av choklad på artrit

Artrit är en term som hänvisar till en mängd villkor som orsakar inflammation och smärta i lederna. Två av de vanligaste typerna inkluderar artros, som kännetecknas av nedbrytning av brosk mellan lederna, och reumatoid artrit, vilket är en autoimmun sjukdom som orsakar svår inflammation i lederna. Cirka 28 miljoner amerikaner har antingen artros eller reumatoid artrit, enligt Arthritisgrunden. En av komponenterna av choklad kan lindra vissa artrit symptom.

Artrit och den inflammatoriska processen

Inflammation uppstår i lederna på grund av skador i samband med brosk nedbrytning eller från immunsystemet angriper tunt membran som linjer lederna, vilket leder till en ackumulering av vätska och inflammation. Symtomen varierar från person till person, men kan inkludera svullnad, smärta eller en minskad rörelseomfång i de drabbade lederna. Beroende på vilken typ av artrit, kan inflammationen inte vara begränsad till leden själv. Det kan påverka kroppen som en helhet, vilket kan leda till systemiska biverkningar som trötthet och en minskad aptit.

behandlingsalternativ

Mediciner kan behandla symptom och lindra inflammation, och livsstilsförändringar kan också ge viss lättnad. Regelbunden konsumtion av livsmedel som har antiinflammatoriska egenskaper kan bidra till att minska en del av den inflammation som artrit. Dessa typer av livsmedel innehålla frukt, grönsaker, fisk, nötter, frön, kakaopulver och kryddor som ingefära och gurkmeja.

Näringssammansättning choklad

Kakaopulver, som används för att göra choklad, är en rik källa till fytokemikalier, som är växtkemikalier som förbättrar hälsan i en mängd olika sätt. Mörk choklad innehåller en större mängd fytokemikalier än mjölk eller vit choklad gör. Phytochemical innehåll beror också på vilken typ och andelen kakaopulver som används när man gör choklad.

Choklad och artrit

Fytokemikalier har kopplats till att minska inflammation i kroppen. Regelbunden konsumtion av fytokemikalier kan minska svårighetsgraden av symptom i samband med kroniska sjukdomar, såsom artrit. Det viktiga är att konsumera livsmedel med hög kakaohalt, helst 70 procent eller högre. Choklad är en energi-tät mat och kunde lätt bidrar till viktökning om du overconsume den. Njut av hälsoeffekterna av choklad med måtta.