XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

L-glutamin är en av 20 aminosyror i kroppen som är kodade av standard genetiska koden. Aminosyror är byggstenarna i proteiner i kroppen. L-glutamin är den vanligast förekommande aminosyran i kroppen och är vanligast i muskler, särskilt skelettmuskulaturen. L-glutamin kan finns naturligt i livsmedel med höga proteiner som rött kött, fisk, bönor och mejeriprodukter, men som ett komplement tas i pulverform. L-glutamin har också visat sig ha fördelar utöver ökad prestationsförmågan.

gastrointestinal funktion

L-glutamin ökar sund tillväxt och absorptionsförmågan hos celler i tarmkanalen. L-glutamin är den huvudsakliga källan till bränsle för enterocytens celler och stöd i läkning av tillstånd som magsår, ulcerös kolit och Crohns sjukdom. L-glutamin lämnar tarmarna snabbare än någon annan aminosyra och används för att rengöra tarmarna.

Ämnesomsättning

L-glutamin ökar kroppens förmåga att tillverka mänskliga tillväxthormoner. Den ökade HGH produktion i sin tur hjälper kroppen att bryta ner fett snabbare men också stödja muskeltillväxt.

hjärnfunktion

Glutamin är också en naturlig signalsubstans. Närvaro av L-glutamin hjälper de kemikalier i hjärnan överföra information. Det kan också, i frånvaro av glukos, ger tillräcklig energi för hjärnans funktion, och hjälper hjärnans minne, vakenhet och förmåga att fokusera.

Blodsockernivåer

L-glutamin hjälper kroppen undertrycka insulin genom att stoppa blodsockerhalten från att falla. Det stimulerar också kroppen att släppa glykogen, som hjälper kroppen öka blodsockernivåer.

muskler

L-glutamin hjälper till att stoppa kroppens muskler från att bryta ner under tider av stress eller extrem användning. Glutamin hjälper också att hålla kroppens kvävehalterna i balans, och tar protein i musklerna där det kan ändras för att underlätta muskeltillväxt.