XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Best Brain Food i världen

Hjärnan har många näringsbehov som hjälper den att utföra sina roller. Det kräver glukos som en energikälla, en förening som lätt metaboliseras från kolhydrater. Olika vitaminer och antioxidanter hjälper till att skydda hjärnan från skador, medan vissa vitaminer och fettsyror utför även specifika roller som hjälper hjärna celler funktion. De bästa hjärn livsmedel innehåller många av dessa viktiga näringsämnen i en lättsmält form.

Hela korn bröd

Best Brain Food i världen

Kokta och jord fullkorn, som vete, havregryn, korn och hirs, är friska kolhydrater som kan brytas ned snabbt för att ge glukos socker. Ett bekvämt sätt att konsumera hela korn är såsom bakade bröd, även kex och spannmål kan vara lika näringsrika. Information som beskrivs i "Advanced Nutrition och Human Metabolism" pekar på glukos som huvudbränsle för hjärnan, med daglig konsumtion av åtminstone 100 g kolhydrater behövs för att ge tillräckligt med glukos för att driva hjärnfunktioner. Fullkorn är också bra källor till B-vitaminer, selen och lösliga fibrer. Lösliga fibrer kan reglera kolesterolhalten i blodet, vilket minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar och hjärnskador, såsom stroke.

fet fisk

Best Brain Food i världen

Fet fisk - som lax, makrill, tonfisk, sill och sardiner - är rika källor av essentiella fettsyror. Den kanske viktigaste av dessa är omega-3-fettsyror, som är väsentliga för hjärnans och nervsystemets funktion. En studie i "biokemiska, fysiologiska och molekylära aspekter av Human Nutrition" rapporterar att omega-3-fettsyror som krävs för myelin syntes; myelin är det skyddande höljet runt nerver som möjliggör snabb flöde av hjärnimpulser. Vidare, omega-3 fettsyror spelar viktiga roller i beteende och kognition; brister har associerats med depression, dyslexi och uppmärksamhet underskott störningar.

Antioxidant-rika Bär

Best Brain Food i världen

Blåbär är särskilt rika på antioxidanter, som verkar för att skydda blodkärl och hjärnan från oxidativ stress som skapas av fria radikaler. En av de antioxidanter är vitamin E, som kan motverka åldersrelaterad förlust av kognitiva förmågor. En studie utförd av forskare vid universitetet i Barcelona, ​​Spanien, och publicerades i "Nutritional Neuroscience" 2005 fann att kost rik på blåbär förbättrats avsevärt de inlärningsförmåga, minne och motorik av åldrande råttor. Vidare kunde de antocyaniner i blåbär funnit att främja ny neuron tillväxt i amygdala region av hjärnan.

Nötter och frön

Best Brain Food i världen

Många nötter och frön är bra proteinkällor, mineraler, vitamin E, omega-6 fettsyror och vissa essentiella aminosyror. Som ett exempel, pumpa och sesamfrön är både rik på tyrosin, aminosyran som erfordras för dopaminsyntes. Dopamin är en signalsubstans som reglerar humör och koordinerar rörelsen. Många nötter och frön är bra källor till B-vitaminer. Information som publiceras i "Vitaminer: grundläggande aspekter i kost och hälsa" indikerar att vitamin B-6 behövs för att producera dopamin och serotonin, som båda är av avgörande betydelse för kommunikationen mellan nervceller. Folsyra behövs av hjärnan för att bibehålla minne och koncentration. Vitamin B-12 är förknippad med högre hjärnfunktioner, och dess brist leder till symptom mycket liknar Alzheimers sjukdom. Exempel på särskilt hälsosamma nötter och frön inkluderar valnötter, mandlar, cashewnötter, hasselnötter, linfrön och solrosfrön.