XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Enligt National Kidney och Urologic Disease information Clearinghouse, urinvägsinfektioner är roten till 8,3 miljoner läkarbesök under hela året. Av skäl som inte riktigt förstått, kvinnor är mer benägna att urinvägsinfektioner än män. Orsakerna till urinvägs infactions sträcker sig från kroniska sjukdomar till dålig hygien. För vissa olyckliga flickor, är sex nog att sätta på en UVI.

Samlag

UVI orsakas av bakterier från anus, vagina eller omgivningen kommer in i urinröret och flyttar in i blåsan. Under samlag, är bakterier flyttas överallt. Att få en UTI under sex är vanligare hos kvinnor och kan undvikas genom att urinera efter kön. Att tvätta könsorganen efter sex är viktigt också, men urinering kommer att tvinga några främmande bakterier från tarmkanalen innan det gör det till urinblåsan.

Diabetes och andra immun Nedskrivningar

Diabetes är den vanligaste villkoret att orsaka täta urinvägsinfektioner. Men de med andra sjukdomar som försvagar immunsystemet är mer benägna att uppleva täta urinvägsinfektioner också. Immunsystemet är nedsatt och kan inte bekämpa infektioner samt en sund kropp kan. Som ett resultat, även små avvikelser, till exempel glömmer att torka framifrån och bakåt efter att ha använt toaletten, kan orsaka allvarliga urinvägsinfektioner.

Felaktig Perineal Care

Perineal är specifik för det område från könsorganen till anus. Efter urinering eller avföring, måste området torkas fram och tillbaka bara från könsorganen till anus. Torka från anus till könsorganen kommer att introducera avföring eller andra bakterier i urinröret, vilket orsakar en snabb urinvägsinfektion. Felaktig perineal vård är ett problem för äldre eller sängliggande personer, som vaktmästare kan felaktigt rent felaktigt.

Användning av katetrar

Katetrar utgör en allvarlig risk för frekventa urinvägsinfektioner. En kateter förs in i urinröret för att tillåta urin att strömma genom slangen och in i en behållare. Men om det område där katetern ansluts till urinröret inte rengörs ordentligt och konsekvent, kommer bakterier att bygga upp och göra sin väg in i urinvägarna. Detta problem ses oftare hos äldre och andra patienter långvårds.

andra orsaker

Andra riskfaktorer för frekventa urinvägsinfektioner är uttorkning, graviditet, njursten eller njursjukdom, och klimakteriet. Läkare nu lär att en kvinnas immunförsvar kan vara riskfaktor för urinvägsinfektioner. Vissa kvinnor saknar skyddselement som spola ut skadliga bakterier. Som ett resultat, bakterier fästa till vissa celler i urinvägarna och kan inducera UTIs med även en liten introduktion av nya bakterier eller irritation av urinröret, som i efter samlag.