XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna och amp; Nackdelar av kosmetisk kirurgi?

Miljontals människor, både manliga och kvinnliga, genomgå plastikkirurgi, även kallad plastikkirurgi, varje år. Moderna plastikkirurger kan ändra nästan alla aspekter av utseende, från ansiktsdrag till kroppsformen. Medan vissa kosmetisk kirurgi görs av medicinska skäl, såsom att rekonstruera ansiktsdrag efter en olycka, många andra förfaranden är frivilliga. Vikta och nackdelar innan ha kosmetisk kirurgi kan hjälpa individer att göra ett beslut om huruvida det är rätt val för dem.

konfidensnivåer

För en del kan ha kosmetisk kirurgi vara avgörande för förtroendenivåer och självbild. Om du har en fysisk funktion som du har spenderat många år önskar var annorlunda eller som har en igenkännbar inverkan på ditt dagliga liv eller hälsa, är det oftast en indikation på att det är något du verkligen vill ändra, i motsats till en plötslig motvilja för något om dig själv som nyligen blev ett problem. Däremot kan besatthet över en viss ansiktsbehandling eller kropp funktion indikerar mental hälsa och terapi kan vara ett bättre alternativ än kirurgi.

Hälsa

En av de stora fördelarna med plastikkirurgi kommer till dem som har hälsoproblem relaterade till utseendet frågor som stör dem. Vissa kvinnor med mycket stora bröst erfarenhet olidlig ryggsmärtor som en bröstförminskning kan eliminera eller minska avsevärt. En näsoperation kan potentiellt minska bihåleinflammation, och avlägsnande av bröstvävnad hos män kan minska risken för cancer i denna vävnad. Dessa är bara några av de hälsoproblem som kan lindras genom plastikkirurgi.

komplikationer

Kosmetisk kirurgi är fortfarande kirurgi och bör inte tas på allvar. Potentialen för komplikationer förekommer, precis som i något annat syfte. Smärta är en betydande nackdel med plastikkirurgi, och återhämtningstider kan vara så länge som sex månader i vissa fall. Vissa patienter kan vara i riskzonen för allvarliga reaktioner på anestesi eller kan utveckla hälsoproblem som blödningen som en följd av sin operation.

förväntningar

Ibland kosmetisk kirurgi inte ger resultaten patienten önskar. Detta är ofta ett problem med förväntningarna, inte med skickligheten hos kirurgen. Förväntar orealistiska resultat, såsom att operationen kommer att få dig att se ut som en filmstjärna eller automatiskt lösa alla dina dejting problem, kan vara en betydande nackdel att ha kosmetiska behandlingar. Människor som konsulterar med en läkare innan sitt förfarande och utveckla en realistisk uppfattning om vad slutresultatet kommer att se ut har ofta bättre erfarenheter.

Kosta

Kosmetisk kirurgi kan vara dyrt och är vanligtvis inte omfattas av sjukförsäkring. Det kan också finnas en ekonomisk förlust på grund av tidsåtgången från arbetet för återvinning. Men i vissa fall, om det finns ett medicinskt tillstånd i samband med operationen, kan det finnas någon form av försäkringsersättning tillgängliga. Detta inträffar ibland när kosmetisk kirurgi används för att reparera fosterskador, rekonstruktiv kirurgi efter en olycka eller i fall som allvarliga återkommande bihåleinflammation som kan fastställas via näsplastik, som är plastikkirurgi i näsan.