XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Trenbolonacetat är en steroid hormon som utvecklats för veterinärt bruk. Även avsedd för nötkreatur, har det tagits av människor och använts av idrottsmän och kroppsbyggare. Det finns kontraindikationer för både kor och människor samt en mängd olika biverkningar för människor. Det är olagligt i USA för något annat än veterinärmedicinska läkemedel.

Vad är det?

Trenbolon-acetat är ett läkemedels version av steroidhormon trenbolon. Det är en potent androgen, vilket betyder att den visar hög affinitet för bindning med androgen receptorer i muskelvävnaden. Det produceras av ett antal veterinärmedicinska företag och säljs under varumärkena Finaplix-H, Finaject eller Finajet. Tillsatsen av acetat molekylen ökar dess halveringstid i blodet genom att göra det svårare för levern att bryta ner. Trenbolon ökar muskelmassan och aptit.

veterinärt bruk

Trenbolonacetat är avsedd att användas i nötkreatur. Bönder använder det för att öka kons muskelmassa och totalvikten. Dessutom gör det kons matsmältnings användning av foder mer effektiv.

Trenbolonacetat administreras via en särskild pistol som skjuter pellets av trenbolon under kons hud. Det injiceras strax före slakt för att minska förlusten av muskler och vikt under transporten till slakterier.

medicinsk användning

Det finns inga angivna medicinsk användning av trenbolonacetat. FDA har inte godkänt detta läkemedel för användning i människor.

Bodybuilding och friidrott

Trenbolon används av kroppsbyggare som vill få muskelmassa. Eftersom det visar hög affinitet för androgenreceptorer, ger det snabb muskeltillväxt med lite extra vätskeansamling. Det stimulerar också aptiten och samtidigt minska kroppsfett och minska katabolism (muskel förlust) även under diet. Användare har rapporterat ökad styrka vinster också. Bodybuilding doser sträcker sig från 50 till 100 mg dagligen.

I sin 2006 boken "Game of Shadows", författare Mark Fainaru-Wada och Lance Williams hävdade att Major League Baseball spelare Barry Bonds används trenbolonacetat.

kontraindikationer

Kalvar bör inte injiceras med trenbolonacetat. Dessutom bör jordbrukare endast injicera trenbolonacetat i nötkreatur som är avsedda för slakt inom nio veckor.

Som veterinär steroid, var trenbolonacetat inte utvecklats för och rekommenderas inte för humant bruk. Eftersom det är en androgen steroid, bör de som lider av ett antal villkor undvika att ta detta läkemedel. Dessa inkluderar hjärtsjukdom, tidigare hjärtstillestånd, leverskador, diabetes och prostata eller bröst-karcinom. De tar blodförtunnande medel bör undvika att ta detta läkemedel.

Människor ska inte injicera trenbolonacetat med vapnet används för att injicera djur, eftersom denna injektion enheten kommer peta en penna spets stora hål i huden och musklerna.

Bieffekter

Olagliga användare av trenbolonacetat har rapporterat ett antal sidoeffekter. Dessa inkluderar högt blodtryck och sömnlöshet, liksom markerad aggression och en ökad sexlust. Vissa användare har upplevt nattliga svettningar och hosta episoder.

Eftersom trenbolon obligationer till androgenreceptorer, ger det också maskulina egenskaper. Dessa inkluderar manligt håravfall, akne, fet hud, djupare röst, och ökar i ansiktet och på kroppen. Kvinnor är särskilt känsliga för dessa masculinizing effekter.

Laglighet

Trenbolon är bara lagligt för veterinärmedicinska läkemedel i USA. Det är för närvarande anges som en förteckning III drog i USA, och olagligt innehav, distribution eller försäljning kan bära ett straff på fem år under federal lag.

Dessutom har trenbolon förbjudits av Internationella olympiska kommittén, NCAA och mest professionella idrottsorganisationer. De fångats med trenbolon kan möta en suspension eller förbud.