XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När det gör ont att linka

För att avgöra om den smärta du känner när du går är en blåslagen häl, ta den smärtsamma fot i händerna och tryck försiktigt på mitten av hälen med kuddar av tummarna. Öka trycket stadigt tills du känner smärta. Om smärtan är skarp och minskar när du släpper hälen, är det förmodligen en blåslagen häl.

Orsaker till Heel Pain

Heel smärta uppstår genom översträckning muskeln i botten av foten. Detta händer när du går långa sträckor i skor med dålig eller slitna dämpning. Musklerna i underbenet ansluta till musklerna i foten vid den punkt där hälen är. Täthet i vadmusklerna kommer att sätta press på hälen som spänningen förlängs ner foten. Du kan märka en värk i underbenet, strax ovanför fotleden. Detta är källan till problemet.

Minska smärtan

Det första steget i att minska smärtan är att minska inflammation. Frysa en 500 ml vattenflaska. När det är helt frusen, lägga en handduk på golvet. Sitta i en stol med foten i jämnhöjd med golvet. Placera den frysta vattenflaska på dess sida. Rulla flaskan från tårna direkt tillbaka till hälen som en kontinuerlig rörelse i 10 till 15 minuter, tre till fyra gånger om dagen. Denna övning minskar inflammation och hjälper till att sträcka ut musklerna i foten. Det andra steget är att försiktigt massera din vadmuskeln. Gnid hela längden av muskeln med båda händerna, med fokus på den nedre delen av benet, stänger till din fotled. Massera i 10 minuter och sedan använda ett värmeomslag eller muskel rub till området. Upprepa detta steg efter vattenflaskan rutin för fullständig befrielse.

Sätt dig i Andra Skor

Ett brutet klack är inte en stor skada, men det är mycket smärtsamt och gör rörlighet en utmaning. Återhämtningen blir långsam och tar vanligtvis fyra till sex veckor att helt återhämta sig. Under denna tid, testa dina skor för att se om de ger tillräckligt stöd till fötterna. Titta på insidan sulan och tryck på insidan av skon med handen. Det bör finnas även dämpning som du kan känna ge. Om du inte kan känna någon dämpning, finns det ingen för dina fötter.

Aldrig mer

Undvik hälen smärta i framtiden genom att lägga till en enkel övning till din dagliga rutin. Stå på kanten av en trappa, så att all din vikt ligger på bollar av dina fötter. Tryck ner med hälen så långt du kan. Håll och räkna till fem och sedan föra hälen så att det är parallellt med trappan. Upprepa denna sträcka 10 gånger.