XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mineralolja Ersättande


Mineralolja används i en mängd olika tillämpningar, från industriella smörjmedel till hudvårdsprodukter och laxermedel. Under bearbetning av petroleum, är mineralolja bildas. Mineralolja är inte lätt absorberas av huden, så fukt inte kan komma in eller lämna hudbarriären. Alternativ till mineralolja beror på hur mineraloljan används.

laxermedel

När mineralolja används som ett laxermedel, det fungerar genom tätskikt tarmen, som håller vätska från att korsa barriären - vilket gör avföring mjukare och lättare att passera. Andra laxermedel kan användas för att mjuka upp avföringen utan att använda mineralolja. Bulk avföring mjukgörare öka massan av avföring, som lockar mer fukt och håller avföring mjuk. Mjukgörande avföring mjukgörare också lägga fukt till avföring, vilket gör avföringen lättare att passera. Hyperosmotic avföring mjukgörare dra vatten från tarmen till pallen, gör pall hydrerad och mjukare. Avföring mjukgörare som inte innehåller mineralolja kan vara lika effektivt som en mineralolja laxermedel. Diskutera ändra laxermedel med din läkare för att avgöra vilket alternativ som är bäst för dina behov.

Industrial Lubrication

Många industrier använder mineraloljebaserade smörjmedel i maskiner och motorer för att hålla dem fungerar smidigt. Mineralolja är billig och behåller sina egenskaper vid höga temperaturer, men eftersom det skapas under bearbetning av petroleum, är det i begränsade utbudet. Behandlingen av mineralolja har också miljöpåverkan såsom föroreningar och risken för oljeutsläpp. Oleokemiska estrar kan användas som ett alternativ till mineraloljebaserade smörjmedel i industriella tillämpningar. Oleokemiska estrar härrör från förnybara resurser, så det finns mindre miljöpåverkan än när mineraloljor används.

Hudvårdsprodukter

Mineralolja används i många skönhets- och hudvårdsprodukter som en fuktighetskräm. Mineralolja kan täppa till porerna och gör det svårt för fukt att komma in och ut ur huden, vilket kan leda till finnar. Som ett alternativ till mineraloljebaserade produkter, kan vegetabiliska oljeprodukter användas. Vegetabiliska oljor tillåter fukt att fritt passera hudbarriären. Vegetabiliska oljor har också färre miljöpåverkan eftersom grönsaker är en förnybar resurs, medan mineralolja härrör från petroleum.