XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Skate filning


Skärpning skridskor själv är något som kan spara pengar och gör att du kan få dem precis som du vill ha dem för dina behov. Det kräver en någorlunda hög initial investering i utrustning, men det är en investering som kommer att löna sig under åren i besparingar som du kommer inte längre behöver få dina skridskor professionellt slipade.

Instruktioner

1 Justera skridsko stöd så att den är mycket nära - men inte röra - slipstenen.

2 Justera ihåliga kvarnen efter dina önskemål. Den ihåliga är storleken av skäreggen; avståndet mellan vänster och höger sida. I allmänhet tyngre åkare gynnas en mindre ihåliga och lättare åkare kommer att gynnas av en större ihålig, eftersom större ihåliga desto lättare är det att glida.

3 Kläm fast skridskon in i bäraren och vrid skärparen på. Sakta skridskon bakåt och framåt, vilket gör att den vidrör hjulet. Detta är vad som kommer att skärpa den.

4 Vänd skridskon runt och upprepa steg 3.

Tips

  • Innan du börjar, se till att din stödanordning är rätt placerad genom att försiktigt trycka skridskon mot kvarnen. Om det finns ett litet märke mitt i den ihåliga, är stödanordningen rätt inriktade. Om den är avstängd till båda sidor, måste du justera det därefter.