XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Texas rådjur jaktsäsongen


Texas är hem till några av de finaste hjortjakt tillgängliga, med ingen brist på stora, trofé whitetails och hjortdjur att spåra. Det finns separata säsonger för Whitetail rådjur och mule rådjur och, beroende på var du är, kommer datum ändras. För uppdaterad information om årstiderna vara noga med att konsultera gällande bestämmelser genom Texas Parks and Wildlife avdelningen innan venturing ut i jakten på spelet.

Bågskytte

Till skillnad från många nordliga länder, som har långvarig bågskytte säsonger för rådjursjakt, kör Texas bågskytte säsongen i allmänhet från slutet av september eller början av oktober till slutet av oktober eller början av november för både mule och Whitetail rådjur. 2009 bågskytte säsongen, till exempel, sprang från 27 september-31 Oktober.

Ungdom

Det finns vanligtvis två ungdoms säsonger öppna för unga lärling jägare som åtföljs av en licensierad vuxen jägare. Ynglingen säsong vanligtvis bara är tillgängliga för Whitetail rådjur och löper på ett par dagar i oktober och sedan i några fler i januari. 2009-10 var årstid oktober 25-26 och 17-18 januari. respektive, men i andra år har det varit längre säsonger för ungdoms jägare. Konsultera gällande bestämmelser att vara säker på datum.

whitetail säsonger

De whitetail säsonger är uppdelade i olika kategorier och en fullständig lista över länen som faller inom varje kategori är tillgänglig via Texas Parks and Wildlife Department. Säsongen i norra Texas, som under 2009 ingick 200 kommuner, löper från början av november till den första veckan i januari. I södra Texas, som ingår 30 län i 2009, börjar säsongen typiskt samtidigt som den nord men går längre in i mitten av januari. Återigen, konsultera gällande regler för att vara säker på datum.

Late antlerless och Spike Whitetail säsong

Det är vanligtvis en sen säsongen som öppnar för antlerless och spik dollar (dollar med horn som mäter tre inches eller kortare) kör hela januari - vanligtvis den första halvan av januari i norr och den sista halvan i söder. Den mynningsladdare säsongen sträcker sig också under januari, vanligtvis under första halvan av månaden.

Mule Deer

De hjortdjur årstiderna också uppdelade efter ort med färre län öppna för jakt på grund av styrkan i hjortdjur befolkningen är inte alls lika stark som Whitetails. Årstiderna är i allmänhet delas upp i tre regioner: Panhandle, sydvästra Panhandle och Trans-Pecos.
Alla tre säsonger körs i allmänhet olika längder från fyra dagar till uppemot två veckor från slutet av november till december. Konsultera gällande bestämmelser att vara säker på tillgängliga län för mulehjortjakt och datum.