XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Yogurt Parfait friska?

Det franska ordet för perfekt är parfait, och när du lägger till fullkorn och frukt till yoghurt för att skapa en god frukost eller mellanmål behandla, du fullända yoghurt är redan betydande hälsofördelar. Typiskt, en yoghurt parfait består av lager av yoghurt, spannmål, såsom granola eller krossade gram kex och frukt. När fett och kalorier är låg, kan det vara en hälsosam val på snabbmatsrestauranger och caféer.

Näringsvärde

När den inte belastas med extra socker, låg fetthalt eller fettfri versioner av yoghurt är en utmärkt källa till protein, kalcium och probiotika, som är mikroorganismer som hjälper till att hålla matsmältningssystemet fungerar korrekt, enligt information som offentliggjorts av State University Michigan . Frukt ger en vitaminrik och naturligt söt egenskap till yoghurt parfait. US Department of Agriculture rekommenderar att du äter två koppar frukt om dagen, och en parfait kommer att få dig på din väg att uppfylla denna rekommendation. Harvard School of Public Health säger kost rik på frukt och grönsaker sänker blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdomar, stroke, vissa cancerformer och vissa ögonproblem.
Enligt Familydoctor.org, de mest hälsosamma korn att använda är havremjöl, låg fetthalt granola eller krossade kex. Dessa korn är mest hälsosamma eftersom de är rika på komplexa kolhydrater, som reglerar matsmältningssystemet och ditt blodsocker.

Gör det ditt eget

En stor del av skålen s hälsofördelar kommer från hur helt anpassnings det är, med ditt val av yoghurt, spannmål och frukt. Ta en cue från Cleveland Clinic, som rekommenderar att lägga till några slivered nötter, att vetegroddar eller malda linfrön lägga hjärtvänlig omega-3 och fibrer som kommer att hålla matsmältningssystemet i god form. Yoghurt parfaits är friska delvis eftersom de är så lätt att göra. Om du har bråttom, kasta in några blåbär eller hallon som inte behöver skäras.

friska Tillägg

Du kan också lägga till enkla extramaterial som maximerar en yoghurt parfait hälsofördelar. Ringla lite rå lokal honung mellan parfait s lager. Inte bara kommer den att lägga söt smak, 2012 frågan om "Evidensbaserad komplementär och alternativ medicin", rapporterar honung kommer stärka immunförsvaret och bidra till att minska inflammation i hela kroppen. Stänka kanel till toppen av din parfait s healthfulness. En studie i mars 2009 "American Journal of Clinical Nutrition" fann att kanel sänker ökningen av blodsockernivån efter en måltid.

parfait Convenience

En av de viktigaste fördelarna för en yoghurt parfait är att det ger ett lätt att göra eller köpa en bärbar och, viktigast av allt, balanserad liten måltid. En måltid bestående av alla de stora livsmedelskategorier - protein, kolhydrater och en liten mängd fett - gör att din kropp att dra full nytta av de näringsämnen som tillhandahålls av varje typ av mat.

Hitta rum i din kost

Vid en snabbmatsrestaurang eller kaffehuset, verkar en parfait som en hälsosam och aptitretande alternativ. Innan du gör ditt beslut, men ta ett par sekunder för att analysera kalori- och fett information om parfait, som ska placeras antingen på menyn eller på färdiga parfait etikett. American Heart Association beräknar att med en typisk 2000-kalori-en-dagars diet, bör du äter inte mer än 56 till 77 gram fett per dag. Tänk på att frukost bör stå för en lite mindre än en tredjedel av din totala dagliga intaget av kalorier och fett.