XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan öka syre till hjärnan med motion

Din hjärna kräver syre för att fungera, och syre når hjärnan via blod. Regelbunden motion kan öka utbudet av "små blodkärlen som ger syrerikt blod till regionen av hjärnan som ansvarar för tanke", säger Harvard Medical School, och Franklin Institute tillägger att gå "ökar blodcirkulationen och syre och glukos att nå din hjärna. " Promenader ger ett effektivare sätt att syresätta hjärnan än ansträngande motion. I ansträngande motion, musklerna behöver mer syre och glukos, så mindre är tillgänglig för hjärnan. Emellertid, fysisk aktivitet i allmänhet förbättrar blodflödet till hjärnan.

Steg 1

Schemalägg en daglig tid att ta en promenad. Många människor har för avsikt att utöva mer, men inte komma runt det. Notering din träning engagemang på en kalender eller planerare hjälper dig att få för vana att göra tid att träna.

Steg 2

Värm upp för din promenad genom att gå på plats eller gå långsamt för att öka blodflödet till hjärnan och musklerna. Uppvärmningen bidrar till att förbereda kroppen för motion och minskar risken för skador.

steg 3

Promenad i måttlig takt. Om du har varit stillasittande, starta ditt träningsprogram med promenader. Sakta ner om du börjar andas hårt. Din kropp transporterar syre mest effektivt när du arbetar med din luftflöde, i en takt som gör att du kan prata bekvämt utan flämtar. Om du passar, ta en rask promenad.

steg 4

Öka längden på dina promenader för att effektivisera flödet av blod och syre i hela kroppen. En måttlig till rask promenad ökar hjärt effektivitet, lungkapacitet och cirkulation. Den syrerikt blod pumpa genom kroppen under din promenad ökar syretillförseln till hjärnan. Ju mer du tränar, desto mer effektivt din kropp på syre din hjärna.

steg 5

Yoga och andra mild övning som hjälper till att fördjupa din andning, såsom tai chi eller qi gong. Öva regelbundet förbättrar din flexibilitet, balans och syreupptagning. Utför dessa övningar tidigt på dagen att mjukar upp och förbättra koncentration, och innan sängen för att främja avslappning och vilsam sömn.

varningar

  • Rådgör med din läkare om eventuella medicinska problem, och innan ett träningsprogram om du är ur form, överviktiga, över 35 eller har en familjehistoria av hjärtinfarkt eller stroke.
  • Bland andra negativa konsekvenser för hälsan, ökar rökning risken för stroke och "minskar mängden syre blodet transporterar till din hjärna", säger Womenshealth.gov.

tips

  • Inkludera 20 till 30 minuter per dag med yoga eller annan träning för att öka syre till hjärnan och minska stress, föreslår University of Illinois Wellness Center.
  • Investera i en stödjande, par bekväma promenadskor som passar dig väl.
  • Promenad i friska luften när det är möjligt. Naturliga miljöer med träd och växter ger renare luft än områden fulla av fordonsavgaser.

Saker du behöver

  • Kalender eller planerare