XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man undervisar en 5-årig att cykla utan utbildning Wheels

Undervisning en 5-årig att rida en tvåhjulig cykel är inte lika skrämmande en uppgift som det första kan tyckas både vuxna och barn. Även användning av stödhjul, som kör med ditt barn och andra något besvärliga metoder är framgångsrika, de är ofta svåra att göra. En enklare metod, som gör det möjligt för barnet att lära sig att segla utmed kusten på cykeln med pedalerna borttagna, ger en mycket enklare övergång från trehjuling till cykel. När en 5-årig är bekväm med utrullning, sätta pedalerna igen. Barnet ska ta att rida mycket snabbare och smidigare.

Steg 1

Välj en cykel som gör det möjligt för 5-åriga att sitta bekvämt i sätet och placera båda fötterna på marken när sätet är på den lägsta nivån.

Steg 2

Bekanta barnet med de delar av cykeln, inklusive pedaler, växlar, hjul, bromsar och styrning.

steg 3

Lossa snabbkoppling eller insexskruven på sadelklämman och ställa in stolen till sin lägsta nivå. Rikta sitsen ordentligt och dra åt sadelklämman. Ta bort varje av pedalerna med en skiftnyckel. Lossa axelmuttrarna för att avlägsna eventuella stödhjul. Tillbaka och dra åt axelmuttrarna.

steg 4

Välj en mjuk, gräsbevuxen område som är fritt från hinder. Klä 5-åriga med knä och armbågsskydd och en cykelhjälm.

steg 5

Instruera barnet att montera cykeln och sitta på sätet. Se till att fötterna kan nå marken och att han kan hålla cykeln upp lätt utan din hjälp.

steg 6

Låt barnet att röra sig framåt på cykeln genom att helt enkelt scooting cykeln längs använda hans fötter. Fortsätt att öva tills barnet är bekväm med utrullning under långa perioder utan att vidröra marken. Öva så här etablerar en känsla av balans och kontroll.

steg 7

Lär 5-åriga hur man vänder cykeln genom att flytta styret, när hon är bekväm med ridning rakt. lär också barnet att sluta med hjälp av handbromsar.

steg 8

Byt pedalerna. Låt barnet att scoot cykeln med pedalerna på, ibland trampa cykeln. Vid det här laget, kan det hända att barnet tar snabbt till trampa. Fortsätt att öva detta för korta sträckor tills barnet är helt bekväm med trampa cykeln.

steg 9

Instruera barnet hur man trampa bakåt att använda bromsarna för att stoppa, om cykeln har dalbana bromsar. Öva stopp tills barnet är bekväm att använda bromsarna.

varningar

  • har alltid barnet bära rätt skyddsutrustning. Förstå att lära sig cykla, för både barn och vuxna, är inte helt fri från krascher. Var beredd på att ta hand om din 5-åriga i händelse av ett fall, uppmuntra honom att fortsätta att lära sig, och prisa honom för hans framgångar.

Saker du behöver

  • Barnets cykel
  • insexnyckel
  • Skiftnyckel