XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till Facial Acne?


Acne är ett pinsamt hudåkomma som kan börja påverka människor under tonåren. Den vanligaste platsen för finnar att bilda är i ansiktet. Även om det finns många orsaker till ansikts akne, är det viktigt att lära sig om dem för att lindra problemet och förhindra uppkomsten av fläckar i framtiden.

Bakterie

Ett överflöd eller bakterier och oljor i ansiktet kan täppa till porerna, vilket leder till akne. Locket över den blockerade hålet kan vara vit (Whitehead) eller svart (blackhead), beroende på den typ av akne som skapas. Tvätta ansiktet dagligen kommer att befria dig av dessa blockeringar, och hindra dem från att upprepas. Dessutom kommer hålla händerna borta från ansiktet så mycket som möjligt hjälpa till att hålla smuts och skräp borta.

hormonella förändringar

Många förhållanden kan uppstå när hormonella nivåer blir förändrad, och acne är inget undantag. De vanligaste orsakerna till hormonförändringar som orsakar ansikts fläckar inkluderar piller, menstruation och graviditet.

Svettas

Svettningar hjälper till att fylla porerna i ansiktet med smuts och skräp, vilket gör dem tilltäppta. Håll din hud så torr som möjligt genom blotting med en ren handduk ofta. Duschar bör tas omedelbart efter att ha arbetat ut eller att idrotta för att hjälpa till att befria kanalerna av bakterierna så finnar inte bildas.

kosmetika

Make up traditionellt används för att dölja akne, men det kan ibland främja spridningen av fläckar mer effektivt än det döljer dem. Fet och oljig produkter kan skapa skador, så det är viktigt att hålla sig borta från dessa kosmetika. Satsa på oljefria, icke-komedogent poster.

popping finnar

Många människor känner ett behov av att pop vitt och pormaskar samma ögonblick som de inträffar i ansiktet. Även om detta kan tillfälligt lindra poren av pluggen, gör det området mer sårbara för bakterier. Det blir ett öppet sår, och är mer benägna att reformera som en annan fläck, liksom spridning till andra områden i ansiktet. Att låta finnar att bryta upp på egen hand eller med hjälp av medicinska eller naturliga behandlingar rekommenderas.