XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bra Livsmedel lindra mensvärk


Orsaken till mensvärk är frisättningen av prostaglandin i vävnaden. Prostaglandiner release, svarar livmodern med spasmer som du känner som mensvärk. Mensvärk kan vara mild till svår och kan inträffa när som helst från och med dagen innan du startar din period fram till slutet av din tid. Medan vissa kvinnor kan hitta befrielse från smärtstillande medicin som ibuprofen, är en mer naturlig inställning genom att välja bra mat för att lindra mensvärk.

Kalcium

En studie som publicerades i en 1998 numret av American Journal of Obstetrics and Gynecology visar att det finns ett starkt samband mellan PMS-symptom, som mensvärk och kalcium absorption (se referens 2). I Columbia University College of Physicians och kirurger studie (se referens 2), en kalciumkarbonattillskott hjälpte till att lindra PMS-symptom i vissa kvinnor med upp till 75 procent. Eftersom kalcium hjälper till att bekämpa andra villkor, som osteoporos, många läkare rekommenderar kvinnor ta ett kalciumtillskott eller öka kalcium rika livsmedel i sin kost. Om du väljer att ta ett tillägg, flickor i åldern nio till 18 behöver 1300 mg per dag, kvinnor i åldern 19 till 50 behöver 1000 mg per dag; och kvinnor över 50 behöver 1200 mg per dag.

Linfrö

Linfrö, en växt-derived form av omega 3-fettsyra, faktiskt hämmar frisättningen av prostaglandiner i din vävnad. Det innebär att det finns ingen anledning för livmodern till spasm, ger dig befrielse från mensvärk. Linfrö ger också kroppen med essentiella omega 3-talet. Njut av en eller två teskedar marken linfrö varje dag för de mest nytta. Du kan strö den över din spannmål, rör i in i en smoothie eller blanda den med din sallad så det är bekvämt och lätt att äta.

Undvik rött kött

Rött kött kan faktiskt sätta på tillströmningen av prostaglandiner in i vävnaden, så du kanske överväga att undvika att stora biff eller hamburgare under din menstruation. Välj istället låg fetthalt proteiner som kyckling och fisk.

förebyggande vård

Äta hälsosam mat är inte alltid tillräckligt för att bekämpa mensvärk. Eftersom du skulle kunna drabbas av lågt blodsocker och trötthet på grund av blodförlust som uppstår under menstruationen, äta hälsosam mat med täta mellanrum. Istället för att ha tre stora måltider om dagen, njuta av sex mindre måltider. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt blodsocker upp, ge dig energi för att göra det hela dagen, och hjälper dig att hitta befrielse från mensvärk. Om du behåller vatten under din tid, välja livsmedel med låg natriumhalt. Det kan också bidra till att minska ditt intag av koffein och alkohol under denna tid för att hjälpa kroppen hålla hydrerad.

Hålla sig frisk hela månaden

Att äta en mängd olika frukter, grönsaker, magert protein, fullkorn, hälsosamma oljor och magra mejeriprodukter under hela månaden kan hjälpa till att hålla kroppen i balans och undvika mensvärk under menstruationen. Att upprätthålla en regelbunden motion rutin kan också hjälpa till att minska intensiteten av mensvärk och andra menstruations symptom du upplever under din cykel.