XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Födelsemärken och andra hudproblem, speciellt när i ansiktet, kan göra en person känner sig osäker. Fjärilsformade märken är inte ovanligt och kan vara ett resultat av ärrbildning eller hudpigmentering. Att bli av med en fjäril märke i ansiktet kräver viss omsorg, men medan vissa metoder är endast tillfälliga lösningar, kan de ge en skjuts i självkänsla.

Instruktioner

1 Applicera en makeup bas till märket. En bas är en makeup ton som matchar din hudfärg och är användbar för att täcka finnar, röda märken och andra missfärgningar. Håll tillämpning inom fjäril form av varumärket så mycket som möjligt - ju större ansökan, desto mer uppenbara makeup.

2 Applicera en fläck minskande hudkräm. Följ alla instruktioner för maximal effektivitet och för att förhindra hudskador. Krämen är oftast tillämpas på hela ansiktet och inte bara fjärilen märka själv, men det beror på märke och vilka typer av kemikalier i grädden.

3 Gnid citronsaft över fjäril märket och låt det sitta i en halv timme före sköljning. Surhetsgraden i citronsaft bidrar till att lätta ärrbildning och blemmor.

4 Gå i skuggan när det är möjligt när du är ute och använda solskyddskräm i ansiktet. Solljus kan göra fjäril märket värre. Om det är ett resultat av ärrbildning, kommer resten av ditt ansikte tan i solljus medan märket förblir samma färg, vilket gör det mer uttalad i kontrast.

5 Besök en hudläkare. Det finns läkemedel och starkare krämer tillgängliga som kan bidra till att minska eller ta bort fläckar, beroende på sin sak, men de kräver ofta ett recept från en läkare. En fjäril märke i ansiktet är ibland förknippad med lupus sett i samband med andra symptom så en läkare kan hjälpa dig att avgöra om varumärket är ett hälsoproblem, särskilt om det bildas nyligen.

Tips

  • Plastikkirurgi kan ta bort fjärilen märket helt men det tenderar att bli dyrt. Det bör endast ses som en sista utväg.