XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns två typer av skrov installationer för en marin givare: genom skrovet och i skrovet. Genom skrovet installationer är kritisk för vissa tillämpningar, till exempel driften av en inspelning fathometer på en oceanografiska forskningsfartyg eller för vissa kommersiellt fiske. I de fall då ett genomgående skrov installation kräver båtägaren att sätta ett hål i botten av båten, i-skrovet transduktorer är helt inuti skrovet och svara på ljud som leds genom skrovet. De fungerar bra och ger en bra läsning vid varje hastighet när den är korrekt installerad.

Instruktioner

Hur man installerar en skrovsgivare

1 Hur man installerar en skrovsgivare

Bestäm var du vill montera givaren. Som en riktlinje är det bästa läget vid den lägsta punkten av centrumlinjen av båten, nämligen, på botten av slaget vid eller nära aktern. Att hitta den bästa monteringsplatsen, men kan kräva flera upprepningar av en trial and error process.

2 Hur man installerar en skrovsgivare


Test specifika platser på skrovet innan permanent installation av givaren genom att bara tillräckligt med vatten i kölsvinet att täcka givaren, sedan har en vän hålla givaren på plats medan båten är på väg. Vid låga hastigheter, bör givaren ger tydliga och okrypterade djupvärden. Om den inte gör det, sedan flytta omvandlaren runt tills goda djupvärden erhålles.

3 Hur man installerar en skrovsgivare


Öka båtens hastighet tills båten är upp "på plan." Om djupet inte är krypterad, markera platsen med en vattentät penna eller på något annat sätt. Men om djupet blir förvrängd innebär detta att givaren är att plocka upp feedback från spåren som genereras av båten och givaren måste återigen flyttas runt tills bra djup avläsningar erhålls. När bra djup avläsningar vid hastighet hittas, minskar båtens hastighet och kontrollera platsen vid låg hastighet igen. Upprepa denna process tills en bra plats för givaren finns.

4 Hur man installerar en skrovsgivare


Torka ut läns helt och rengör skrovytan där givaren kommer att monteras. Omvandlaren kommer att knytas till skrovet med en tvådelad epoxilim och vatten eller smuts försämrar de inneboende ljud egenskaperna hos limmet överförings.

5 För att förhindra luftbubblor i lim (en annan faktor som förvränger ljudöverföring), blanda limmet och sprida ett tjockt lager på skrovet på den valda platsen. Tryck sedan givaren ner i limmet och flytta runt lite för att räkna ut eventuella luftbubblor och låta limmet torka helt innan du ansluter 3-polig push och skruvkontakt (fäst till givaren) till ekolod för att slutföra installationen.

Tips

  • Fastställande av ombord plats för givaren görs bäst på en lugn day.Gluing givaren på plats görs bäst på en varm, torr förfarande day.The installationen är densamma för alla typer av skrov; emellertid aluminiumskrov kräver en specialiserad transduktor.