XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Wrap en stukad fot


När du sträcka och riva ligament i foten, från en fysisk aktivitet eller en felsteg, resulterar det i en vrickning. Inte bara är vrickning smärtsam, behöver det stöd så att den kan läka på rätt sätt. Vänta inte med att börja ta hand om din stukade fot - annars kan lida permanent svaghet och vara i riskzonen för återkommande skador. Linda foten på rätt sätt är avgörande för att underlätta korrekt läkning.

Instruktioner

1 Håll foten på en 90 graders vinkel. Ta slutet av en rullad elastisk binda och placera den på sidan av foten, där tårna möter sulan. Håll i kanten av bandaget på plats med en hand och linda bandaget under foten, som täcker bollen på foten med den andra handen. Dra försiktigt på bandaget bort slakheten.

2 Linda bandaget upp och över toppen av foten och tillbaka och runt botten för att täcka bågen. Håll spänningen på bandaget så att den inte kommer att ha någon slack.

3 Ta bandaget över toppen av foten och runt vristen på den motsatta sidan. Linda bandaget i en figur-åtta mönster tillbaka över toppen av din fot, under den motsatta sidan, tillbaka över toppen på den motsatta sidan och runt vristen. Lappar bandage som du lindar - målet är att linda hela foten minus hälen. Håll spänningen på bandaget så det är säkert, men inte obehagligt tight. Håll upprepa siffran åtta mönster tills foten är helt lindad och förbandet slutar flera inches ovanför fotleden.

4 Fäst slutet av bandaget med tejp eller använda klippet som medföljde elastisk binda.

Tips

  • Om vrickning är i fotleden, klipp ut två hästskoformade kuddar från tjock filt. Placera elektroderna på varje sida av ankelbenet med den öppna änden innan omslag. Detta kommer att erbjuda stoppning och ytterligare stöd till detta område.
  • Linda inte bandaget så tätt att blodflödet till foten är begränsad. Tecken på att bandaget är alltför snäv inkluderar lila eller blå tår, domningar eller stickningar.
  • Lossa wrap vid sänggåendet för att se till att din fot blir cirkulationen.