XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Avslappnings tips och tekniker


Världen kan vara en stressande plats. Förmågan att slappna av är viktigt eftersom det hjälper oss att hantera de saker som stress oss. Många avslappningstekniker inte kräver specialutrustning eller finansiella utgifter. Några av dessa tekniker kan göras rätt var du är. Andra kommer att bli mer effektiv om du flyttar från din nuvarande position till en som är mindre stressande. Hitta dig själv en plats för lugn och hälsosam, kärleksfull fred.

Musik, White Noise och visualisering

Det finns ett gammalt talesätt om musik lugnande vilda djur. Rätt typ av musik kan producera lugnare och mer avslappnad stater. Vad är lugnande och avkopplande att en person, dock inte kan slappna av en annan. Hitta den musik du tycker är mest avkopplande. Detta kan vara mjuka instrumental, folk, land, easy listening eller rock. Oavsett vad du vill, njuta och koppla av.

Vitt brus fungerar för vissa. Vitt brus kan innefatta cricket ljud, rinnande vatten, fågelsång, delfiner klingande, eller den mjuka rytmen av hjärtat. Du kan använda dessa ljud för att visualisera en fredlig plats där du är säker och i fred. Ta dig tid att bygga en vacker plats där allt är väl. Återvända till denna plats när du hör din naturljud och bara koppla av.

Återgå till en "State of Ease"

Enligt Doc Childre på HeartMath, den "State of Ease" hjälper oss att frigöra känslomässigt kaos och ger våra känslor, hjärta och själ i avtalet. Detta hjälper oss att slappna av och släppa stress. Det finns fyra steg i denna process. Först erkänna de känslor du känner som orsakar dig stress. För det andra, ta tid att andas djupt och långsamt. För det tredje, andas in, från hjärtat område, känslor av kärlek, balans och ta hand om ditt inre. Fjärde, när du har uppnått en mer avslappnat tillstånd, bekräftar att man kan bo i denna mer avslappnad och balanserat tillstånd när du flyttar genom resten av dagen.

Progressiv muskelavslappning

Lägg märke till någon plats i kroppen där det finns spänningar. Dra området ytterligare och då kommer den att slappna av. Gå vidare till en annan plats så snart detta område är avslappnad. Flytta från tårna till huvudet eller från huvudet till tårna. När du har släppt alla spänningar, förblir stilla och avslappnad för en stund och dra nytta av fred och lugn du har uppnått.

Mönstrade andning och affirmationer

Mönstrad andning fokuserar på dina andetag när du andas in och ut. Andas in och räkna till tre och ut och räkna till sex. Sakta följa andan i och slappna av din kropp som du gör.

Du kan lägga till påståenden när du är något avslappnad. Bekräfta att du är i fred och innehållet i denna stund. Bekräfta att det inte finns något i världen du kan inte hantera och inga lösningar som är utom räckhåll. Samklang dig så att du kan lyssna efter denna visdom och ta den. Öppna dig den kunskap som kommer in.

Paus

Time out är inte bara för barn. Alla behöver en time out ibland. Ta bort dig själv från en stressig lösning. Gå på en promenad. Få en drink. Ta en tupplur. Gör vad som krävs för att låta kroppen lugn och finna en fredlig centrum innan du återvänder till den situation som betonade dig.