XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Typ 2-diabetes är den vanligaste typen. Nittio till 95 procent av diabetiker är typ 2. Typ 2-diabetes uppstår när bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin eller att kroppen inte använda insulin effektivt. Diabetiker kan hantera sin sjukdom med en riktig kost, motion och eventuell medicinering. Kosten är viktigt eftersom det hjälper till att stabilisera blodsockernivåerna och stoppa förhöjt blodsocker. Om blodsockret förblir förhöjda, blir kroppen insulin intoleranta. Cellerna kommer inte att använda socker till energi, vilket kan leda till hjärtsjukdomar, njursvikt, förlust av syn och neuropati.

kolhydrater

Viktigare än någon annan aspekt av diabeteskost räknar kolhydrater. Kolhydrater omvandlas till socker eller glukos inom 2 timmar efter att äta. Bukspottkörteln producerar insulin för att flytta socker till muskelcellerna där sockret används för energi. Om diabetiker äter för mycket kolhydrater, riskerar de att höja blodsockernivåer.

Belopp

Beroende på din ålder, vikt och kön, kommer en dietist bestämma hur många kolhydrater du bör inta per måltid och per dag. De flesta diabetiker bör äta mellan 30 och 60 g kolhydrater per måltid. Kolhydraterna bör fördelas under hela dagen. En servering av kolhydrater är 15 g. En typisk portion är ½ kopp stärkelserika grönsaker, 1/3 kopp ris eller pasta, en skiva bröd, en kopp mjölk eller en liten frukt.

Protein

Protein är nödvändigt för kroppen underhåll. Diabetiker bör äta mellan 4 och 6 oz. av protein per dag. Protein bör vara magert kött, fågel, fisk, magra mejeriprodukter, ägg och baljväxter. Rött kött bör inte konsumeras mer än tre gånger i veckan och inte mer än en gång på en dag.

Fett

Mättat fett kan leda till hjärtsjukdomar och cirkulationsproblem. Diabetiker löper större risk än andra för hjärtsjukdomar och stroke. Mättade fetter bör inte överstiga mer än 1 g per portion. Totalt fett bör inte överstiga 3 g per portion.

Balanserad diet

Den American Diabetes Association har en matpyramid för att hjälpa typ 2 diabetiker skapa en balanserad kost. Det är viktigt att äta från alla livsmedelsgrupper. Diabetiker uppmuntras att äta tre till fem portioner av nonstarchy grönsaker och frukt varje dag, tillsammans med åtminstone två portioner av mejeriprodukter.