XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad att äta efter en Half Marathon

En halv maraton är en 13,1 mil lopp som kräver en enorm investering av tid, energi och forskning om rätt träningsprogram och kost. Näring som leder fram till tävlingen har sin egen uppsättning av regler, och efter loppet, vissa livsmedel förbättra omedelbar och långsiktig återhämtning. En lång sikt belastar kroppen, och särskilda näringsämnen hjälpa till att återställa den till prerace formulär.

friska Smoothie

Vad att äta efter en Half Marathon

Omedelbart efter en halv maraton, musklerna behöver protein för att börja repair och komplexa kolhydrater för att återställa förlorade glykogen butiker. Konsumeras inom 15 minuter efter ett lopp, en smoothie som har dessa näringsämnen hjälper dig att börja din återhämtning, enligt den amerikanska rådet om Motion. En smoothie med mandel smör, mjölk, blåbär, linfrö pulver och yoghurt ger en mängd olika näringsämnen och vätskor. Om du är känslig för laktos, ersättare mandelmjölk för mejerimjölk.

Kalium

Vad att äta efter en Half Marathon

Kalium är ett viktigt mineral som balanserar vätskenivåer, vilket är en integrerad del av rehydrering. Återställa natrium ofta lyfts fram i informationsinkörnings näring, men kalium och natrium måste förbli i balans. Återställa kalium efter ett lopp kräver helt enkelt att äta frukt och grönsaker. Morotsstavar, ett äpple eller en handfull torkad frukt direkt efter loppet och en sallad eller en sida av grönsaker vid första fullständig måltid efter loppet kan återställa kalium.

Kolhydrater, protein och fett

Vad att äta efter en Half Marathon

En balanserad måltid inom två till fyra timmar efter loppet är viktigt för återvinning, enligt den amerikanska rådet om Fitness. Komplett närings återhämtningen tar ofta så länge som 72 timmar. En måltid som innehåller en hälsosam balans av komplexa kolhydrater, protein och enkelomättade fetter är perfekt efter loppet. Exempel innefattar rostat lax med fänkål sallad och vitlök potatismos eller lamm kabobs med körsbärstomater och lök och en citron gurka dressing med ris. En lätt efterrätt, såsom en bärkompott eller frukt sorbet, är en tillfredsställande post-race behandla.

hydra~~POS=TRUNC

Vad att äta efter en Half Marathon

Konsumerar mycket vätska efter loppet är viktigt. Colorado State University rekommenderar 2 koppar vätska för varje pund förlorade under loppet. Förutom vatten och drycker med elektrolyter, är mat en källa av vätska. Frukt och grönsaker som vattenmelon, bär, cantaloupemelon, citrusfrukter, tomater och gurkor har hög vattenhalt, liksom korn som absorberar vatten under tillagningsprocessen, såsom ris, pasta, hirs, couscous och quinoa.