XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med senapsolja för bihåleinflammation?

Om du lider av akut bihåleinflammation, är senapsolja en naturlig kemikalie som kan hjälpa till att lindra symptomen och stödja läkning. Senapsolja, som också är känd som senapsolja glukosinolater eller isotiocyanater, ofta frigörs av växter när de krossas eller tuggas. Dessa komponenter ger oljan dess uppvärmningen och stickande egenskaper. Några av de rikaste källorna till senapsoljor inkluderar vita senapsfrön, svarta senapsfrön, pepparrot rot, japanska wasabi och nasturtiumblommor och blad. Växtbaserade läkemedel är inte avsedda att ersätta vanliga sjukvården, så läsarna uppmanas att kontrollera med sin läkare för att se till att senapsolja produkter är säkra för dem att använda.

mukolytisk

Grönsaker och örter är rika på senap oljor, såsom krasse och pepparrot, används traditionellt som mukolytika som bryter upp slem och stödja sinus dränering under bihåleinflammation. Enligt Linda vit och Steve Foster, författare till "The Herbal apotek," både pepparrot och japansk wasabi är specifika för bihåleinflammation och ge symtomatisk lindring till blockerade eller täppta bihålor. Börja med intag små doser i början, särskilt wasabi, som preparat kan variera i deras nivå av värme.

antimikrobiellt

Senapsolja och senapsolja glykosider är naturliga antimikrobiella medel. Enligt en artikel publicerad i "The Journal of Food Science" 2010, fann forskarna komponenter av senapsolja var effektiv mot ett brett spektrum av bakterier. Olika isotiocyanater inhiberades signifikant upp till elva olika bakteriestammar, inklusive salmonella, shigella, listeria och Staphylococcus. Intag av örter eller grönsaker rika på senapsolja kan du slåss mot patogena organismer som orsakar infektionen och ger lindring av symptom.

externt program

Växter med höga halter av senapsolja kan appliceras externt som en grötomslag för bihålorna och även tas internt som en grönsak eller utdraget. Den tyska E Kommissionen räknar pepparrot som en godkänd ört för intern och extern behandling av luftvägsinfektioner när slemhinnor och katarr är närvarande. Dessutom kan ren ånga destillerad senapsolja köpas och användas för ånga inhalationer att bryta upp slem och lindra trafikstockningar.

Forskning och säkerhet

Senapsolja är allmänt säker och väl tolererad av majoriteten av befolkningen, men bör undvikas om du lider av magsår eller andra matsmältningsbesvär. I en studie som publicerades i den tyska medicinska tidskriften "Arzneimittelforschung" i 2006, forskare jämfördes effekten av senap oljerika örter, såsom krasse och pepparrot, mot antibiotika för behandling av akut bihåleinflammation. Krasse och pepparrot jämfört positivt mot antibiotika, med 81 procent av patienterna märker en lindring av sina symtom. Dessutom är de örter var tolereras bättre än antibiotika och hade färre biverkningar.