XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man gör 50 Armhävningar med lätthet

Armhävningar rikta varenda muskelgrupp i överkroppen. Detta inkluderar ABS-torso, skuldror och armar. Att göra en hel del armhävningar i rad kan vara en integrerad del av styrketräning och bidra till att förebygga skador och samtidigt främja muskelbalans. En annan fördel med ett träningspass som inkluderar armhävningar är behovet av varken ett gym medlemskap eller utrustning.

Steg 1

Bestäm antalet armhävningar som du känner dig bekväm att göra helt och i fin form. Att arbeta dig upp till 50 armhävningar i rad, etablera fyra separata mål: fem armhävningar, följt av sex till 14, 15 till 29 och 30 till 49. Om du redan faller i en kategori än fem, arbeta mot nästa mål.

Steg 2

Praxis armhävningar med fötter förhöjda för att öka motståndet. Placera fötterna på den nedersta delen av en pall eller på det första steget i en trappa.

steg 3

Använd korrekt form. Utföra armhävningar felaktigt kan göra dem svårare. Placera händerna axelbrett isär, med armbågarna fullt utsträckta. Håll kroppen rak. Du kan variera positionen för dina fötter från varandra till 12 inches isär. För att slutföra en push-up, ska kroppen vara helt rak under hela övningen.

steg 4

Korta sträckor uppsättningar av armhävningar hela dagen tills du har möjlighet att göra på en gång 50. Tvåhundra armhävningar om dagen i kortare set är ett bra mål när du är bekväm.

varningar

  • Om du är en frisk person över 40 år, kanske du vill ställa mindre mål. Till exempel kan en frisk 55-årig manlig vill avancera i uppsättningar om multiplar om fem.

tips

  • Om du precis har börjat att göra armhävningar, kan du ägna så lite som 30 minuter per vecka för att fullända dem. De kommer att bli lättare med tiden.

Saker du behöver

  • Pall
  • fria vikter