XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fett Mage vs. Graviditet

Du har märkt att din mage är lite större och rundare än vanligt och du undrar om du äter för mycket eller om du är gravid. Frågan kan lösas med en enkel hem graviditetstest. Men om du inte är redo att ta ett graviditetstest av någon anledning, det finns andra fysiska tecken som kan bidra till att klargöra saken. Om tecken pekar på graviditet, bör du bekräfta ditt tillstånd med ett test och se en läkare så snart som möjligt.

graviditets~~POS=TRUNC

Att ha en stor mage är bara ett tecken på graviditet - och det brukar inte förrän du tre, fyra eller till och med fem månader tillsammans. Den mest tillförlitliga fysiska tecken på graviditet är en missad menstruation. Andra tecken är svullna eller ömma bröst, illamående, täta urinträngningar, utmattning, matbegär och en ökad känsla av lukt, bland annat. Dock några gravida kvinnor upplever inga av dessa symtom. Det enda sättet att vara helt säker på att du är gravid är att ta ett blodprov eller har ett ultraljud.

Orsaker till bukfett

Bortsett från graviditet, kan din mage visas för en mängd olika skäl. Matmissbruk är en vanlig orsak. Däremot kan en fet mage också orsakas genom att äta mat som gör dig uppsvälld med gas eller gör du behålla vatten. Även medicinska tillstånd såsom förstoppning, bråck eller i undantagsfall kan en tumör orsaka magen visas svullen. Ärftlighet kan också spela en stor roll: om någon av dina föräldrar eller andra familjemedlemmar tenderar att gå upp i vikt runt magen området, kan du ha samma genetisk disposition. Slutligen menopausala kvinnor tenderar att lagra fett i deras mage i motsats till andra delar av sina kroppar.

Farorna med bukfett

Om du inte är gravid, undersöka alternativa orsaker till din fett mage. Människor som har bred midjemått löper större risk för vissa allvarliga medicinska problem, såsom högt blodtryck, högt kolesterol, hjärtsjukdomar och även cancer. Mät omkretsen av midjan och bestämma din vikt och BMI för att avgöra om du har problem med vikten.

Reducerande bukfett

När magen fett beror på överätande, börjar uppmärksamma den mat du äter och hur mycket du äter. Du kan gå ner i vikt i magen - liksom andra delar av kroppen - genom att äta mycket frukt och grönsaker, och undvika sockerhaltiga livsmedel, drycker och fettrik mat, och med mer fullkorn i din kost. Också sträva efter att minst 30 till 60 minuter av daglig motion för att förlora magen fett.

Om du inte tror att magen orsakas av överätande, titta på några av de livsmedel du äter för att avgöra om det orsakas av uppblåsthet. Råa korsblommiga grönsaker, såsom morötter, kål, broccoli, blomkål och lök, tenderar att orsaka magen uppblåsthet. Minska dessa livsmedel i din kost för att se om din mage svullnad går ner.