XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion & amp; Dess effekt på sodiumnivåer

Motion skapar många förändringar i kroppen. Beroende på vilken typ av motion och dess intensitet och varaktighet, kan utöva avsevärt höja pulsen, använda energi (kalorier) och höja kroppens temperatur. För att kyla själva, svarar kroppen med att svettas, eller svettning. Svettningar, i sin tur, leder till förändringar i cirkulationssystemet, och förlusten av vätskor och viktiga elektrolyter. Dessa förändringar kan påverka motion och konkurrens, och kan vara potentiellt farliga för hälsan.

Svett

Motion & amp; Dess effekt på sodiumnivåer

Svett är en viktig funktion som hjälper kroppen att reglera temperaturen. Svett består främst av vätskor och elektrolyten natrium, samt mindre mängder av kalium, kalcium och magnesium. Även individer varierar, varierar innehållet av svett natrium typiskt från 25 till 75 miliequivalents per liter (mekv / l).

Funktioner av natrium

Natrium är en elektrolyt som hjälper till att reglera vattennivåer i och runt kroppens celler. Förutom att reglera kroppens vätskebalans, natrium spelar också en viktig roll för att upprätthålla normalt blodtryck och stödjer arbetet med nerver och muskler. En låg blod natriumnivån kallas hyponatremi, medan en hög blod natriumnivån kallas hypernatremi.

Förändringar i sodiumnivåer

Motion & amp; Dess effekt på sodiumnivåer

Eftersom kroppen svettas under träning, är vätskor och elektrolyter förlorade. Om en person inte förbrukar tillräckligt med vätska för att ersätta förluster under träning, kan uttorkning uppstå. Dessa låga vätskevolymer kan orsaka att halten av blodet natrium att bli koncentrerad, vilket resulterar i hypernatremi. För att förhindra uttorkning, utövare ofta konsumerar stora mängder vatten. Som rapporterats i Cleveland Clinic Journal of Medicine, med en överdriven vattenintag, kan den enskilde bli overhydrated, vilket gör att blod natriumnivån att bli utspädd och resulterar i ansträngningsutlöst hyponatremi. I de flesta fall är ansträngningsutlöst hyponatremi orsakad av överskott av fri vattenintag, som underlåter att fylld de ibland massiva natrium förluster från svettning.

Symtom på Hyponatremi

Symtom på natriumbrist varierar beroende på mängden natrium förlorade och hur plötsligt det inträffar. Symptomatisk hyponatremi kan uppstå när plasma natrium sjunker snabbt under flera timmar, enligt American College of Sports Medicine. Den lägre och snabbare natrium faller, desto större är risken för allvarliga komplikationer.

Symtomen kan vara lätt eller svår och huvudvärk, kräkningar, svullna händer och fötter, rastlöshet, extrem trötthet, förvirring och desorientering, och arbetade eller svårt att andas. Om sodiumnivåer faller tillräckligt låg, chanserna ökar för beslag, koma, svullnad och tryck i hjärnan, andningsstillestånd och död.

Förhindra natrium och vätska obalanser

Motion & amp; Dess effekt på sodiumnivåer

Hyponatremi är den vanligaste medicinsk komplikation av ultradistance motion och redovisas som potentiellt allvarliga, som redovisas i Cleveland Clinic Journal of Medicine. Det är svårt att rekommendera specifika vätske- och elektrolyt intag eftersom en individuella behov varierar beroende på hans svettning hastighet, graden av värme acklimatisering och kost samt på träningstiden och miljöfaktorer (såsom värme och fuktighet) under träning. American College of Sports Medicine rekommenderar att individer utvecklar skräddarsydda vätskeersättning program som förhindrar överdriven uttorkning.

Rutinmässig mätning av före och efter träning kroppsvikter är användbar för att bestämma svett priser och kundanpassade vätskeersättning program. Övervakning för viktförluster som är 2 procent eller mer från en baslinje kroppsvikt är lämpligt. En grundläggande kroppsvikt bör erhållas på morgonen före varje övning och i ett väl hydratiserat tillstånd. Individen bör dricka 20 till 24 fluid ounces vatten för varje pund förlorade.

Konsumtionen av drycker som innehåller elektrolyter och kolhydrater kan bidra till att bibehålla vätske elektrolytbalansen och motion prestanda, speciellt för händelser som varar mer än en timme.