XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan du göra en DNA-test under graviditeten?


Fastställande av faderskapet till ett barn är viktigt för att samla ekonomiskt och känslomässigt stöd, samt att ge en noggrann anamnes för barnet och trygghet för den blivande modern.

amniocentes

DNA-tester kan utföras innan barnet är fött genom en medicinsk procedur som kallas fostervattensprov, där en liten mängd fostervatten dras via en nål som sätts in i moderns mage.

Moderkaksprov

Moderkaksprov (CVS) är en prenatal DNA-test som kräver en nål för att sättas in i slidan och genom livmoderhalsen för att erhålla ett prov av korionvilli. Dessa fingerliknande vävnader är knutna till livmodern och har samma genetiska uppsättning som det befruktade ägget.

Tidsram

Amniocentes utförs i den andra trimestern, typiskt mellan den 14: e och 20: e veckorna. CVS kan göras tidigare, var som helst från 10: e till 13: e graviditetsveckan. Faderskap resultat är allmänt tillgängliga inom 5 bankdagar efter testet har utförts.

Kosta

Kostnaden för faderskapstest är beroende de typ av tester som ska genomföras och området för det land där testning kommer att slutföras, men kan variera från $ 400 till $ 2000.

Varning

Det finns allvarliga risker med prenatal DNA-förfaranden, däribland skador på fostret och missfall. Kramper, kan vaginal blödning eller förlust av fostervatten förekommer.

Laboratory Accreditation

Den amerikanska Graviditet Association rekommenderar faderskapstest fyllas av ett laboratorium som har ackrediterats av American Association of Blood Banks.