XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Japanska kvinnor och osteoporos


Osteoporos är en sjukdom vanligare hos kvinnor förbi ålder klimakteriet. Det innebär en gradvis förlust av kalcium från skelettet, vilket gör dem sprödare och mer benägna att bryta. Höft- och ryggradsfrakturer är vanligare hos kvinnor med osteoporos. Konventionell kunskap tyder på att en hög-kalciumkost kan förhindra osteoporos, men kvinnor i Japan, där lite kalcium konsumeras, har överraskande låga hastigheter av denna sjukdom.

kalciumintag

Enligt bättre Bones har den genomsnittliga japanska kalciumintag nyligen stigit till 540 mg dagligen. Den rekommenderade dagliga kalciumkonsumtion för post-menopausala kvinnor i USA är 1200 mg dagligen. Om kalcium var den enda faktorn i minskad bentäthet, skulle äldre japanska kvinnor lider av flera frakturer än amerikaner. Emellertid är brotthastigheten höften för Japan om halva det för USA

Träning

Viktbärande motion, såsom styrketräning, hoppa eller springa, rekommenderas att förbättra den funktionella styrkan i ben och hjälpa dem att behålla densitet. Enligt partnerskapet för genusspecifika medicin vid Columbia University, en anledning japanska kvinnor har färre höftfrakturer kan vara deras vana att sitta på golvet. Behovet av att få upp och ned under loppet av dagen kan ge den typ av viktbärande övning som stärker skelettet.

traditionell Diet

Medan den traditionella japanska dieten är låg på kalcium, kan den innehålla andra livsmedel som minskar effekterna av osteoporos. Till exempel, jästa sojabönor, som kallas natto, innehåller en stor mängd av ett ämne som kallas menakinon-7. Enligt Journal of Nutrition, kvinnor som äter natto har regelbundet en högre hip bentäthet än kvinnor som inte gör det. Ju oftare de konsumerar natto, desto större densitet.

Östrogen

Låga östrogennivåer är ofta skulden för benskörhet, men de kanske inte direkt korrelerar med denna sjukdom, heller. Enligt bättre Bones, tenderar japanska kvinnor har lägre östrogennivåer än kvinnor som lever i USA, men behåller en låg frakturfrekvens höft. Även i vita amerikanska invånare, är det dags för största benförlust ofta en av höga östrogennivåer.

Klimakteriet

En nyckel till skillnaden mellan japanska kvinnor och amerikanska män när det gäller benskörhet kan ligga i klimakteriet erfarenheter. Hastigheter av östrogenrelaterade hälsoproblem är i allmänhet lägre i Japan. I McGill University 1994 studie Menopause i kulturellt sammanhang, rapporterade japanska kvinnor färre klimakteriet symtom än sina amerikanska motsvarigheter, och några rapporterade ingen alls. Om japanska kvinnor, antingen på grund av livsstil eller genetik, har en mer gradvis klimakteriet, kan de inte lider av samma nivåer av benförlust.