XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Farorna med HCG Diet & amp; Ovariellt hyperstimuleringssyndrom

Ovariellt överstimuleringssyndrom, eller OHSS, är ett smärtsamt tillstånd som orsakar äggstockarna att svälla och frigöra vätska i buken och bröstet. OHSS inträffar i ungefär 25 procent av kvinnorna efter att ha fått in vitro fertilisering behandlingar; av dessa kommer 10 procent som får HCG utveckla sjukdomen. HCG, eller humant koriongonadotropin, godkändes av US Food and Drug Administration för behandling av infertilitet. HCG viktminskning diet, som har utvecklats av en endokrinolog på 1950-talet, kombinerar hormon och en mycket låg kalori måltider. Din läkare kan ordinera HCG off-label för syften viktminskning, men det är inte FDA-godkända för detta ändamål.

Om riksdagen

En HCG kost är en flerfas protokoll. HCG injiceras intermuscularly i 23 dagar medan deltagarna begränsar deras kaloriintag till omkring 500 kalorier. I "pund och tum", skriven av ATW Simeons, förklarar dieten arkitekt att hormonet omfördelar överflödigt fett på ett mer normalt sätt, gör att kroppen att bränna fett och undertrycker hunger. Dieters ges 125 internationella enheter, eller IU, av hormonet, som är en bråkdel av den mängd dispenseras till kvinnor för behandling av infertilitet.

Ovariellt hyperstimuleringssyndrom

För in vitro-befruktning, är kvinnor ges från 5000 till 10000 lU av hormonet. I nonpregnant kvinnor som är föreskrivna HCG off-label av sin läkare för viktminskning ändamål är närvarande men i mindre grad eftersom dosen är mindre risk för OHSS, säger Shelly Burgess, en talesman med den amerikanska Food and Drug Administration.

symptom

OHSS symtom kan vara lätt eller svår. De flesta kvinnor har mild OHSS, som kan orsaka övergående buksmärta, ömhet och svullnad, illamående, kräkningar och diarré. Symptom på allvarlig OHSS inkluderar intensiv smärta, ihållande illamående eller kräkningar, mörk urin, andfåddhet och yrsel.

Vad ska man göra

Icke-graviditet-inducerad OHSS rensar vanligtvis upp på egen hand efter en eller två veckor. Det finns ingen bot för sjukdomen, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen, minska äggstocks aktivitet och förhindra komplikationer. Mayo Clinic webbplats föreslår att du tar en antinausea medicinering och receptpainkillers, notera alla förändringar i uppblåsthet genom att väga dig varje dag och mäta magen, hålla koll på urinutsöndring, drick mycket vätska, hålla sig aktiva och bära anti-blodpropp strumpor. Också vara noga med att se din läkare så att hon kan följa dina framsteg. Om dina symtom är allvarliga, kan du behöva övervakas i en sluten sjukhusmiljö. Komplikationer av OHSS omfattar brustna cystor på äggstockarna, blodproppar, lever och lungskador.