XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En allergi kan vara en frustrerande tillstånd att ta itu med. Symptomen på en allergi attack orsakas av kemiska signaler som frisätts av kroppen när de utsätts för vissa ämnen. Allergi mediciner antingen förhindra dessa kemiska signaler från att släppas eller blockera deras åtgärder på andra delar av kroppen. Symtomen omfattar nysningar, rinnande näsa, nästäppa, rodnad, utslag, huvudvärk och hosta. Vanliga mediciner som används för att kontrollera dessa symtom är antihistaminer, kortikosteroider och avsvällande medel. Nyckeln till att minska biverkningar av allergi mediciner är att se till att de endast rikta den del av kroppen som påverkas.

Andra generationens antihistaminer

Enligt FamilyDoctor.org, cetirizin (Zyrtec) och loratadin (Claritin) finns nyare, andra generationens läkemedel som inte har samma centrala nervsystemet biverkningar som första generationens läkemedel. De orsakar inte sedering, oro, ringningar i öronen, illamående eller sömnlöshet. Minskningen av biverkningar i andra generationens antihistaminer beror på deras mer selektiv blockering av histaminreceptorer som orsakar allergiska symptom. De flesta antihistaminer finns tillgängliga utan recept.

lokala Kortikosteroider

Kortikosteroider är receptbelagda läkemedel som används för att behandla allergiska reaktioner. De verkar genom att minska inflammation i samband med en allergisk reaktion. Orala kortikosteroider kan vara problematiskt eftersom, enligt Mayo Clinic, påverkar de hela kroppen i stället för ett visst område. Eftersom kortikosteroider påverkar hela kroppen, kan du utveckla glaukom, grå starr, oregelbunden menstruation, ökade infektioner, högt blodtryck, svullnad och viktökning. Men inandas, topikala eller injicerade kortikosteroider minska dessa biverkningar eftersom de är lokaliserade till det område som är inflammerad eller påverkas. Även om inte lika bred eller allvarlig, fortfarande har dessa biverkningar. Enligt Mayo Clinic, kan inhalerade kortikosteroider orsaka hosta, heshet, muntorrhet och halsont. Topikala kortikosteroider kan orsaka hud gallring, röda bulor och akne. Injicerade kortikosteroider kan orsaka smärta, infektion och krympning av mjukvävnad.

Avsvällande medel

Enligt Drugs.com lokala avsvällande spray ge omedelbar lindring av nästäppa genom att orsaka blodkärlen i din bihålorna att krympa. Krympningen av dessa blodkärl kan du andas lättare. Enligt Mayo Clinic, biverkningar en nasal brännande känsla, rinnande näsa och nysningar. Även om dessa biverkningar är minimala, kan de bli svåra med utökad användning av nasala avsvällande medel. Begränsa din användning till mindre än en vecka på grund av svåra trafikstockningar kan uppstå om dessa mediciner plötsligt avbryts.