XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Buken smärta orsakad av laxermedel

Laxermedel är over-the-counter läkemedel som används för att lindra förstoppning. Dessa läkemedel kan köpas utan recept från läkare och ibland missbrukas av människor som tror att de kommer att hjälpa dem gå ner i vikt. Vid andra tillfällen människor är alltför bekymrade över att ha regelbundna tarmrörelser och använda laxermedel, lavemang eller stolpiller för att lindra uppfattas förstoppning. Over-the-counter produkter kan använda en eller en kombination av flera olika metoder för att uppnå en avföring.

typer

Det finns fem olika typer av laxermedel som används för att påverka tarmkontroll. Bulkbildande laxermedel hämta vatten i avföringen för att göra det större och utlösa tarmen för att flytta avföring ut. Smörjmedel laxermedel belägga ytan av avföringen för att hjälpa till att hålla det i vatten och avför flytta ut lättare. Mjukgörare blanda fluid i pallen för att mjuka upp dem och göra det lättare att passera. Saline laxermedel dra vätska in i avföringen från närliggande vävnad och mjuka upp avföringen. Stimulerande laxermedel är den hårdaste typen av medicinering. De orsakar tarmen att dra ihop sig och pressa pallen ut. Dessa bör inte användas för mer än en eller två dagar eftersom de kan orsaka rebound förstoppning.

orsaker

Överanvändning, missbruk eller oavsiktlig överdosering av laxermedel kan orsaka buksmärtor, svullnad, uppblåsthet och kramper. Symptomen kan vara något annorlunda beroende på den laxerande används. Den vanligaste typen av laxermedel för att orsaka smärta är den stimulerande laxermedel eller kombination medicin som innehåller ett njutningsmedel. Obehag kan också inkludera illamående, kräkningar, diarré och blodig avföring.

risker

Orala laxermedel kan störa absorptionen av vissa läkemedel och näringsämnen från mat och vitaminer. Laxermedel kan också leda till elektrolyt och vätske obalanser. Dessa obalanser kan resultera i svaghet, förvirring, hjärtarytmier och dålig muskelsammandragning. Laxermedel kan vara farliga om de används för förstoppning som har orsakats av en underliggande sjukdom, såsom blindtarmsinflammation eller tarmvred. De är inte heller säkert för gravida kvinnor eller barn under sex års ålder.

Behandling

Buksmärtor, uppblåsthet och kramp som orsakas av laxermedel användning kan vara en nödsituation om en överdos har tagits eller långvarigt missbruk har lett till allvarliga symptom. Dessa symtom kan också vara mild när laxerande användning inte passar dessa kriterier. Personer som lider av svåra symtom bör inte göras för att kasta upp om inte tillsagd att genom Poison Control. I akuten, kommer läkarna bestämma mängden läkemedel som tas, den tid det tar, hur kronisk användning av läkemedel har varit och ålder och vikt hos patienten. De kan administrera aktivt kol, ta blodprover för att bestämma elektrolytnivåer, administrera vätskor genom en intravenös linje eller tömma magen genom att sätta in ett rör genom munnen och i magen.

Förebyggande

Innan du försöker laxermedel för att lindra förstoppning, kan livsstilsförändringar itu med enstaka oegentlighet. Genom att äta fiberrika livsmedel, dricka minst 10 8-oz. glas vatten varje dag och tränar regelbundet, kommer de flesta fall av förstoppning förbättras.