XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man handskas med ångest Från låg sköldkörtel

Låg sköldkörtelfunktion eller hypotyreos, uppstår när sköldkörteln inte producerar tillräckligt av de nödvändiga hormoner, enligt MayoClinic.com. Utan rätt nivåer av hormoner, kan en persons kropp uppleva en kemisk obalans som ofta producerar fysiska symtom som trötthet, oförklarlig viktökning, ångest och depression. Den amerikanska Thyroid Association konstaterar att hypotyreos endast kan identifieras genom blodprov och tyder på att patienter med låg sköldkörtelfunktion regelbundet samråda med sin läkare om behandling och stöd för de fysiska och emotionella symptom orsakade av denna sjukdom.

Steg 1

Konsultera direkt med en läkare om sköldkörtel nivåer, och specifika mål för behandling. En medicinsk leverantör kommer vanligtvis erbjuda information om resultatet av thyroidtest och de exakta nivåerna av sköldkörtelhormoner i kroppen. Den amerikanska Thyroid Association föreslår att som behandlingen fortsätter, bör patienterna ha regelbundna blodprover för att ompröva hormonnivåerna och justera medicinering som behövs för att lindra besvärliga symtom som ångest.

Steg 2

Ta läkemedel som förskrivs varje dag vid en ordinarie tid. Den amerikanska Thyroid Association konstaterar att de flesta patienter ordineras tyroxin som en ersättning för den naturliga sköldkörtelhormoner. Patienterna måste ta sin ordinerade dosen på en regelbunden basis eller om det finns en risk för att symptom, såsom trötthet eller ångest, kan återvända.

steg 3

Upprepa blodprover var 6 till 10 veckor. Den amerikanska Thyroid Association sägs att patienter genomgående måste övervaka sina sköldkörtel nivåer genom blodtestning på en läkarmottagning. Nervositet och ångest kan indikera att patienten behöver justera sin medicinering dosering, och en läkare kommer att behöva ta ett blodprov för att bekräfta hormonnivåerna och justera dosen korrekt.

steg 4

Söka känslomässigt stöd från en kurator eller psykolog som specialiserat sig på ångest. Den amerikanska Thyroid Association konstaterar att hypotyreos är ofta ett kroniskt tillstånd. Med behandling, de flesta individer är lättad av allvarliga symptom, men den kroniska karaktär av tillståndet kan vara mycket överväldigande för vissa individer, särskilt om de har allvarliga symptom relaterade till ångest eller depression. En psykisk sjukvårdspersonal kan erbjuda stöd under loppet av behandlingen och kan också instruera en patient hur man använder beteende tekniker, såsom andning eller avkoppling, för att kontrollera ångest.