XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Menopause är när en kvinna slutar menstruation, eller har en regelbunden månatlig period. Detta inträffar normalt mellan åldrarna 45 till 55 och beror på det faktum att äggstockarna har slutat producera östrogen och progesteron, som utlöser ägglossningen. Klimakteriet är egentligen bara ett steg i en kvinnas reproduktiva år, inklusive premenopause, klimakteriet, klimakteriet och efter klimakteriet. Vart och ett av dessa stadier är unik i en kvinnas reproduktiva liv.

Premenopause är tiden från en kvinnas första perioden till hennes sista perioden. Perimenopause är tiden mellan en kvinnas sista ordinarie tid och den fullständiga upphörande av en månadsperiod. Detta stadium kan pågå i flera år och kan börja så tidigt som 35 år för att så sent som 50 år. Under klimakteriet, en kvinnas hormoner förändras snabbt och kan orsaka symptom som vanligen förknippas med klimakteriet. Dessa kan inkludera värmevallningar, humörsvängningar, förlust av koncentration, onormala perioder, gallring av håret på huvudet tillsammans med en ökning av ansiktshår och störd sömn. En läkare kan rekommendera behandlingen på grund av svårighetsgraden av några av dessa symtom. Det tredje steget är själva klimakteriet. Östrogen och progesteron produceras på lägre nivåer än tidigare år, vilket orsakar äggstockarna att sluta släppa ägg. Vid denna punkt, kan en kvinna inte längre föröka sig. Slutligen är postmenopause när en kvinna inte har haft en regelbunden period för ett helt år. Postmenopause kommer att pågå under resten av en kvinnas liv.

Det är möjligt för en kvinna att gå igenom klimakteriet före 40 års ålder Detta kallas tidig menopaus. Tidig menopaus kan bero på kroppens naturliga lutning eller det kan utlösas av yttre faktorer. Dessa orsaker kromosomavvikelser, en familjehistoria av tidig menopaus, sjukdomar i kroppens immunförsvar, kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna och behandlingar för vissa sjukdomar, såsom cancer.

Oavsett vilket stadium av klimakteriet en kvinna kan vara i, är det viktigt att hon bevarar en sund livsstil eftersom klimakteriet kan göra kvinnor mer benägna att hälsofrågor såsom osteoporos och hjärtsjukdomar. Uppkomsten av osteoporos vid klimakteriet inträffar eftersom kroppen inte längre producerar höga nivåer av östrogen, som används för att bygga bentätheten. Som benen utsätts för lägre kvantiteter av östrogen, blir de mer ömtåliga och är benägna att gå sönder. Släppa östrogennivåer är också ansvariga för ökad risk för hjärtsjukdomar, som är en följd av högt blodtryck och viktökning vanligt under klimakteriet. Kvinnor bör träna bra kost och motion. Stress reduceringstekniker är också till hjälp att hantera symptomen orsakades av klimakteriet såsom humörsvängningar och sömnproblem.