XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vi tillbringar mycket tid på fötterna varje dag. Om vi ​​inte är försiktiga i hur vi tar hand om våra fötter, kan vi uppleva smärta som kan göra stående eller gående en smärtsam process. Om promenader, löpning eller dans, kommer väl hand hålla dig i rörelse.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Fötter Smärta

1 Använd skor som passar. Försök inte att pressa fötterna i skor som är för liten bara för att du gillar hur de ser ut eller för att de är till försäljning. Även om du får en hel del när det gäller mode och pris, kommer du att få betala för det senare. Skor som är för liten kan orsaka liktornar bildas på tårna samt orsaka allmänt obehag från att gå i skorna.

2 Få regelbundna spik trim och pedikyr. Om dina naglar inte tas om hand, kan de bli inåtväxande som kommer att orsaka mycket smärta. Om du inte har möjlighet att trimma dina naglar, så kan du ha din läkare att trimma dem för dig eller du kan få en pedikyr. Pedikyr är ett bra sätt att skämma bort fötterna och hålla dem friska.

3 Gå inte barfota offentligt. Även om det finns ett undantag att gå barfota i offentlig som om du är på stranden eller poolen, har du fortfarande att ta hänsyn till. Bär flip flops eller dusch skor när du inte är i vattnet. Du kan trampa på glas, spikar, eller annat som kan fastna i foten och kräver läkarvård. Bortsett från risken för att kliva på något skadligt, kan du plocka upp olika bakterier på fötterna som kan orsaka fot svamp.

4 Blötlägg fötterna. Överväga att köpa en fot spa som du kan använda hemma. Blötläggning fötterna på en regelbunden basis kommer att hjälpa dem att känna sig avslappnad efter att ha varit på dem under längre tidsperioder. Många av foten spa har inställningar som kan göra vattnet bubbla eller ens massera dina fötter när de blöta i vattnet.

5 Få fotmassage. Med någon massera fötterna kan hjälpa till att lindra eventuella veck och skärpta muskler du har. Fotmassage är mycket avkopplande och ett bra sätt att lindra fot smärta.

6 Håll fötterna rena. Tvätta och återfukta fötterna varje dag. Rena fötter hjälper också till att förhindra fot svamp. Var noga med att rengöra mellan tårna och klappa fötterna torra. Håll fötterna fuktade så att de inte blir torra och spruckna. Om du är diabetiker, är det mycket viktigt att hålla fötterna rena och återfuktad.

Tips

  • Bär skor som passar, hålla fötterna rena och återfuktad och använda bra fotvårds vanor.