XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Borsyra är en over-the-counter rättsmedel med svampdödande, antiseptisk och antivirala åtgärder som kan hjälpa vid behandling av infektioner. Tillverkad av borat mineraler och svavelsyra genom en omkristallisering process, är den kemiska substansen vit och luktfri. Använd inte borsyra för att behandla någon form av infektion innan första tala med din läkare.

användningar

Borsyra kan bidra till att behandla en svampinfektion eller vaginit, enligt University of Michigan Health System. Det är också ibland används för att behandla munsår. Om du har en vaginal svampinfektion, kontakta din läkare innan du använder borsyra som en behandling för att diskutera de potentiella farorna och korrekt tillämpning.

Ansökan

Borsyra kommer i form av en salva, pulver eller stolpiller. För en vaginal svampinfektion, skulle du troligen använda borsyra stolpiller, konstaterar MayoClinic.com. Den typiska dosen är en 600 mg kapsel av borsyra sätts in i slidan varje kväll i cirka två veckor, säger University of Michigan Health System. Vid behandlingen av munsår, tillämpa en salva innehållande 4-procent borsyra fyra gånger per dag. Fråga din vårdgivare om doseringen som är rätt för dig innan du använder borsyra.

alternativ

I stället för borsyra, kan du använda huskurer som en ättika douche, vitlök suppositorier eller tea tree-olja krämer behandla din vaginal svampinfektion, enligt MayoClinic.com. Andra naturliga botemedel för jäst infektioner inkluderar granatäpple gel, echinacea saft och pau d'arco bark te douche. Konventionella behandlingar för jäst infektioner inkluderar over-the-counter eller receptbelagda svampdödande tabletter, krämer och stolpiller som flukonazol, mikonazol, klotrimazol eller ticonazole. Diskutera med din läkare dessa behandlingsalternativ tillsammans med borsyra innan du använder någon åtgärd för infektion.

Bieffekter

Även borsyra vanligtvis inte orsaka biverkningar när de används för vaginit eller vaginal jäst infektioner, kan du uppleva toxicitetssymtom om du använder det för mycket eller felaktigt, varnar University of Michigan Health System. Toxicitetssymtom kan vara illamående och kräkningar, diarré, njurskador, cirkulations systemfel och eksem.

varningar

Intag av borsyra eller använder för mycket av det lokalt kan orsaka förgiftning som kan vara dödlig. Svälj inte borsyra eller använda det på skadad hud eller sår, varnar University of Michigan Health System. Inte heller använda borsyra stolpiller om du är gravid, eller använda den på barn, på grund av risken för toxicitet.