XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rätt kost och näring


Många människor anser att det är en svår och förvirrande uppgift att upprätthålla rätt kost och kostvanor. Lyckligtvis finns det många resurser som finns tillgängliga för att hjälpa till att förstå vilken mat som behövs för en hälsosam livsstil. För varje persons individuella vårdbehov, det finns särskilda riktlinjer som finns för att göra äta hälsosamt enkel.

Förstå matpyramiden

Besök Mypyramid.gov att lära sig om de senaste rekommenderade kostråd. Den "matpyramiden" berättar läsarna vad de olika grupperna är och hur mycket av varje rekommenderas för en hälsosam diet dagligen. Grupperna inkluderar fullkornsprodukter, grönsaker, frukt, mjölk, kött och bönor, olja och godtyckliga kalorier.

Det rekommenderas att människor konsumerar tre uns av fullkornsprodukter dagligen. För de återstående grupperna är emellertid den rekommenderade dagliga konsumtion beror på en persons ålder, kön och livsstil. MyPyramid.gov har referenstabeller för varje grupp som beskriver dessa krav.

Oljor är viktigt att ta med i en hälsosam diet, men måste konsumeras i begränsade mängder. De flesta människor får tillräckligt med olja i sina dagliga matvanor. Fett eller olja alla innehåller några procent av mättade fettsyror och omättade fettsyror. Det rekommenderas att dieter vara låg i livsmedel med mättade fetter och transfetter för att sänka risken för hjärtsjukdom.

Vet var du gå fel

EverydayHealth.com tröstar dem förvirrade om kostalternativ, lugnande besökare att det finns några enkla riktlinjer för en hälsosam kost. Att veta vad din kropp behöver för att utföra och förse den med tillräckligt med kalorier och näringsämnen, utan att ge det för många, är nyckeln. De rekommenderar att veta vad det rekommenderade dagliga intaget av kalorier för din personliga kroppsbyggnad och ålder är den rekommenderade startplatsen. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra detta. De varnar också mot faddieter.

diet Plans

ProperDiet.com rapporterar att de vanligaste kost planer innehålla planer för god näring, för viktminskning, medicinska tillstånd, spädbarn och äldre och för graviditet och amning.
Till exempel, LifeClinic.com råder diabetiker att inkludera fler stärkelse i sin kost. American Heart Association säger hjärtpatienter att inkludera grönsaker och frukter i deras hjärtvänlig kost tillsammans med fiberrika livsmedel, magert kött, fågel och fisk, och låg fetthalt eller fettfri mjölk.

Den amerikanska Dietetic Association, den största organisationen av näringsexperter över hela världen, upprätthåller webbplatsen EatRight.org, som ger information om näringsrik kost för en mängd olika kostbehov. Sajten listar också frigöra resurser för att främja utbildning om näringsriktig kost.

Det är alltid klokt att rådfråga din läkare innan du påbörjar någon diet program.