XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vårtor är grova tumörer som vanligtvis finns på händer och fötter. De är oftast orsakas av virus, särskilt humant papillomvirus, som lätt kan överföras via hudkontakt med det smittade området. Viruset kan också spridas genom att dela artiklar som har använts av en infekterad patient (t.ex. handdukar). Kåta vårtor ser ut som blomkål eller blåsor på hudytan. Det finns ingen definitiv behandling för dem, kan du ta bort dem genom olika former av hem behandlingar.

Instruktioner

Duct Tape Ocklusion Therapy

1 Placera en bit tejp över vårtan. Se till att det är helt täckt, inklusive det omgivande området. Hålla tejpen på i sex dagar. Du kommer att behöva byta ut bandet om det lossnar, men undvika att plocka på kåta vårta att göra det lossna.

2 Efter sex dagar bort tejpen och dra området vatten. Kåta vårtor är som tuffa blåsor så du måste dra det drabbade området i varmt vatten blandat med Epsom salt för fem till tio minuter för att mjuka upp området och ytterligare minska svullnaden.

3 Skrapa pimpsten eller nagelfil över vårtan att ta bort döda celler.

Salicylsyra Behandling

4 Applicera salicylsyra på kåta vårtor belägna på fötter, knän eller händer. Lösningen bör appliceras varje dag under minst 12 veckor. Se till att rengöra området noggrant och torka ordentligt innan du placerar salicylsyra på den.

5 Skrapa döda hudceller bort av vårtan med hjälp av en nagelfil eller pimpsten efter den sura lösningen har torkat ut.

6 Placera ett bandage över det smittade området att hålla damm och andra partiklar från att komma till den.

Tips

  • Kåta vårtor kan uppstå på grund av flera orsaker, inklusive stress och även väderomslag. Vid ett utbrott, se till att behandla vårtan så snart som möjligt för att hålla viruset från att spridas till andra delar av kroppen eller till andra människor.
  • Dessa åtgärder är inte tillrådligt för vårtor på könsorganen. Placering vissa kemikalier såsom salicylsyra på detta område kan vara farligt. Rådgör med din läkare innan du försöker något at-home botemedel.
  • Undvik att bränna, peta eller skära din vårta öppen eftersom det kan leda till att viruset att sprida sig till andra hudområden.