XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Källor Citrullin

Citrullin är en typ av icke-essentiell aminosyra som är formad från aminosyra ornitin och deltar i syntesen av urea, enligt HealthVitaminsGuide.com. Citrullin spelar en viktig roll i kväve- och metaboliska processer i kroppen, och i första hand syntetiseras från glutamin i tarmarna. Citrullin kan också tillföras genom kosten och på matsmältningen, effektivt absorberas från magen, där den kommer in i blodomloppet och sedan in i levern. Ämnet cirkuleras därefter bland de njurar, hjärna, muskler och andra vävnader för omvandling till en annan aminosyra, arginin. Tala med din läkare för att ta reda på mer om citrullin och dess matkällor.

Vattenmelon

Forskare med Agricultural Research Service, eller ARS, fann att vattenmelon innehåller höga halter av olika immunsystemet antioxidanter, inklusive lykopen och aminosyran citrullin, enligt US Department of Agriculture. Vattenmelon s källa till citrullin är användbar för kroppen för att göra arginin, en annan viktig aminosyra, som bistår vid celldelning, läkande sår och avlägsnande av ammoniak från kroppen. Äter vattenmelon regelbundet bidrar till att öka nivåerna av citrullin och arginin, som kan vara till nytta för personer som lider av högt blodtryck och höga blodsockernivåer.

proteiner

Citrullin är inte en del av någon större proteiner eller enzymer, men hjälper producera energi för kroppen och bibehålla ett starkt immunförsvar, enligt SupplementNews.org. Citrullin bildas i ureacykeln, som tillåter den att bli den aminosyra, arginin, vilket är viktigt för att upprätthålla homeostas av olika toxiciteter i kroppen. Eftersom arginin är avgörande för bildandet av urea i levern, är det viktigt att få tillräckliga mängder av citrullin från kostkällor för att hjälpa till att ta bort överdriven kväveuppbyggnad och stödja matsmältning, absorption och metaboliska processer av vissa proteiner. Citrullin är naturligt närvarande i ett antal av protein matkällor, inklusive mjölk, baljväxter, kött och fisk. Kontakta din vårdgivare för en komplett lista med hög proteinkällor citrullin.

Grönsaker

Citrullin är en aminosyra som också härrör från särskilda vegetabiliska källor såsom vitlök och lök, enligt den iHealth register. Att äta dessa grönsaker regelbundet tillåter kroppen att reglera kvävebalansen i blodet för att hjälpa cirkulationssystemet ge mer blod och syre till kroppen. Medan citrullin malat säljs även som ett kosttillskott för att förbättra muskeltrötthet, kan det vara lämpligt erhållas genom matkällor. Kontakta din vårdgivare för information om att ta citrullin tillskott om kostalternativ inte fungerar för dig.