XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Aeroba övningar för medelålders Spread


Den fruktade medelålders spridning är viktökning - i allmänhet runt midjan och höfterna - att många människor upplever när de kommer in deras sena 40s och tidiga 50-talet. När vi blir äldre, faktorer som hormonnivåer, genetik och livsstil bidrar till viktökning. Emellertid är medelålders sprids inte nödvändigtvis oundviklig. Att äta en hälsosam, fettsnål kost och resterande fysiskt aktiv som du ålder kan bidra till att förhindra spridning.

orsaker

Hormonella förändringar kan bidra till medelålders sprids för kvinnor, som metabolism saktar ner i både män och kvinnor när de blir äldre. Detta kan leda till en ackumulering av kroppsfett runt mitten och låren. Genetik och livsstil - till exempel stress, matvanor och brist på motion - också spela en roll i medelålders viktökning för både män och kvinnor. Livsstilsförändringar, såsom att anta en hälsosam kost och delta i regelbunden motion, kan bidra till att minska din viktökning efter medelåldern. Aerob träning kan hjälpa dig att förlora fett, men bara om du minska antalet kalorier du äter också. Det spelar ingen roll hur mycket du tränar, du kommer inte att slå medelålders sprids om du konsumerar mer kalorier än du bränner hela dagen. Ät färre kalorier och motionera mera för att skapa en kalori underskott och bränna fett.

Aerobisk träning

De Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att vuxna får minst 150 minuters måttlig aerob träning varje vecka. Måttlig aerob träning är någon aktivitet som ökar ditt hjärta och andningsfrekvens och gör att du svettas. Rask promenad, jogging, gymnastik och simning är effektiva aeroba övningar för att bränna fett och slå medelålders spridning. Enligt MayoClinic.com, kan en 160 pund människa bränna 365 kalorier gör skonsamma aeroba övningar under en timme. Samma person kan bränna 402 kalorier i en timme gör vattengymnastik. Gör stor genomslagskraft, kraftfulla aeroba övningar för att bränna ännu mer kalorier.

Sport

Att idrotta är ett bra sätt att få din aerob träning för att bränna fett och ha roligt gör det. Enligt MayoClinic.com, kan en 200 pund människa bränna så mycket som 728 kalorier på en timme genom att spela basket. Samma person kan bränna mer än 630 kalorier skridskoåkning. Om du väger mellan 160 och 200 pounds, kan du bränna mellan 584 och 728 kalorier genom att spela singlar tennis under en timme. Ju mer du väger, desto mer kalorier du bränner. Till exempel kan en 200 pund människa bränna 1074 genom att hoppa rep, men en 240-pound person bränna cirka 1286 kalorier på en timme av hoppa rep. Du kan gå med en softball lag, spela tennis eller en runda golf varje vecka med en vän, eller spela basket med barnen.

Steg aerobics klasser

Steg aerobics är en hög energi, hög kalori-bränning sättet att undvika medelålders spridning eller bli av med din utbuktande mittsektionen. Beroende på din vikt, kan du bränna mellan 533 och 796 kalorier efter en timmes steg aerobics, enligt MayoClinic.com. Steg aerobics är en stor genomslagskraft typ av övning som består av koreograferade rörelser ofta med musik. Steg aerobics erbjuds på gym och ibland på gemenskap gym. Hem DVD finns också så att du kan träna i avskildhet i ditt eget hem.