XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur du handskas med årsdagen av en älskad & # 039; s död

Medan fokus sätter ofta på döden och begravning av en nära anhörig, sorg och smärta kan fortsätta i månader eller år efteråt. Årsdagen av en död kan vara särskilt smärtsamt eftersom det kan ge känslor av förlust och sorg tidigare haft rätt tillbaka till nuet. Tar tid att diskutera dina positiva minnen av din älskade är ett sätt att klara av årsdagen av en älskad vän eller familjemedlem död.

Vad jag ska säga

Sorg är en lång process och det kan variera mellan människor, så ta itu med årsdagen av en älskad död med andra vänner eller familjemedlemmar bör omfatta försiktighet. Om den andra personen tar upp den avlidne första, kan du nämna några minnen eller fråga hur den andra personen gör och känsla, enligt Everplans artikeln "How to Express Sympati: vad man ska säga och vad man inte säga." Om du är en kämpande, kan det vara bra att hitta en omtänksam vän som kommer att vara villiga att bara lyssna utan dom och som erkänner att försöka tala om för någon vad man ska göra eller hur man känner är kontraproduktiv.

Hålla minnen vid liv

Vissa familjer kan dölja alla bilder i en sen älskad under sorgeprocessen - men hålla objekt som bilder nära kan faktiskt hjälpa sörjande. Både barn och vuxna kan finna lite tröst i att skapa scrapbooks, bildspel och filmer av den avlidnes liv eller visa favoritbilder från en sen familjemedlem, enligt US Department of Health and Human Services Lifecare Guide "Hjälpa andra klara av sorg. " Skapa ett collage av bilder eller skapa en minnes låda fylld med bilder och små föremål som tillhörde din släkting kan också vara till hjälp som årsdagen av döds metoder, enligt artikeln PBS Kids "Hantering av död: Var kreativ." Med fokus på de positiva minnen av den avlidnes kan lindra din smärta som du känner ansluten till din älskade.

Fylla luckorna

Kanske din älskade alltid middag för familjen på söndagskvällar, eller lördag morgon innebar volontär vid ett soppkök. Att hålla dessa traditioner vid liv med din familj efter godkänd kan bidra till att fylla hålen kvar, enligt US Department of Health and Human Services. På årsdagen av döds kan du ära - och sörja - för din älskade genom att baka hennes favoriträtt, dela historier om henne eller spelar sin favoritmusik att erkänna hennes inflytande och hennes inverkan på ditt liv.

Skapa nya ritualer

Kanske din pappa älskade tulpaner och haft trädgårdsarbete, eller din kusin var känd för sina musikaliska böjelser. Lämnar prydnadssaker bakom på minnesmärke eller gravplatsen, såsom en bukett tulpaner eller anpassade plektrum, kan ge komfort när årsdagen av en älskad död kommer runt. Att delta i en välgörenhetsorganisation som din älskade arbetat för eller visade intresse för under livet kan också vara till nytta. Om du är religiös, be din religiösa för att hålla en bön i din älskades minne under tjänster kan också hjälpa dig att klara av din sorg.