XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Motion band är ett bra alternativ för träning. De används bäst i styrketräningsövningar och kan vara ett enkelt alternativ till vikter. En av fördelarna med motion band över fria vikter är att band är lätt att resa med. Medan den väger kan vara omöjligt att resa med, gummibanden tar liten plats. Motion band är också mer praktiskt för dem som vill spendera mindre pengar på träningsutrustning. Du kan köpa ett band från någonstans mellan $ 5 och $ 30, beroende på kvaliteten och storleken på bandet. En uppsättning vikter kan kosta hundratals dollar.

Överkroppen Övningar

Du kan göra ett stort antal överkroppen styrketräningsövningar med gummibanden. När du gör styrketräning med gummibanden, är det upp till dig att bestämma hur mycket motstånd du kan hantera. Ju mer bandet sträcks ut, desto mer motstånd kommer det att finnas, och sålunda kommer det att bli svårare. Försök att använda band för styrketräning två till tre gånger per vecka. Sikta på två till tre uppsättningar av 12 repetitioner för varje övning, och försök att öka motståndet som du får starkare.

En bra övning med band är biceps. Placera bandet på marken och trampa på mitten av den med båda fötterna. Plocka upp handtagen på vardera sidan och räta ut armarna så att de är på höfterna. Curl bandet genom att böja armbågarna och känna spänningen i din biceps muskler. Använd inte ryggen eller axlarna för att få bandet upp.

En annan bra övning är den stående bröstpress. Börja med att hitta något mycket stabil, såsom en stolpe. Linda bandet runt stången och ta på varje ände av bandet, hålla tillbaka till pol. Se till att bandet körs inne i armarna. Höjer armarna till ungefär brösthöjd och tryck armarna med hjälp dina bröstmuskler. Använd inte din rygg, eftersom det kan vara en onödig belastning och leda till skador.

Underkroppen Övningar

Många inser inte att du kan få en träning för hela kroppen med hjälp av gummibanden. Även om det finns förmodligen en hel del överkroppen övningar du kan göra med träningsband, du kan även använda banden för att göra massor av lägre kroppsstyrkeövningar. Precis som med överkroppen, syftar till att göra underkroppen övningar två till tre gånger per vecka. När du arbetar ut, gör två till tre uppsättningar av 12 repetitioner av varje övning.

En bra nedre kroppen träning att börja med är gummibandet knäböj. Börja med att sätta bandet på fötterna och kliva på den. Lyft handtagen till axelhöjd och har framför dina händer framåt. Squat ner till en position som liknar hur du skulle sitta i en stol och hålla den positionen för en sekund. Nästa försök att explodera ut ur din körställning, men stiger till en stående position långsamt. Du ska känna en tung belastning på låren och gluts men inte på rygg eller nacke.

En annan bra övning är en som stärker kidnappare musklerna i ljumsken. Att starta, linda en sida av bandet runt en av anklarna och steg på den andra sidan. Lyfta benet som lindas av bandet rakt ut åt sidan. Få ben upp så högt du kan så att du känner en dragning på ljumsken, men inte till den punkt där det är smärtsamt. Se till att du flyttar benet ut långsamt, som en snabb stötar rörelse genom ljumsken med motstånd kan lätt orsaka en skada.