XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Oavsett om du vill öka din kondition, förebygga skada under ett prestationsförmågan, eller helt enkelt främja blodflödet och flexibilitet för daglig användning, utövar de ljumske muskler är fördelaktigt. Även om det finns många övningar, ljumsken och hamstring stretch, aktiv benpress och den indiska hop är tre av de bästa.

Ljumske och Hamstring Stretch

Övningar såsom ljumske och hamstring stretch kommer att öka flexibiliteten inför ett sportevenemang eller permanent om det görs på lång sikt. Ljumske muskler är några av de mest känsliga för skador och översträckning, så att alla ljumske övningar bör göras på ett kontrollerat sätt. Ta det lugnt tills vet dina gränser, eller du kanske ta reda på vad de är med en skada.

Sitt på golvet och sträcker sig benen framåt. Fan dem ut i sidled så långt som möjligt. Med tårna pekande uppåt, böja framåt i midjan och försöka förstå dina fötter. Om du inte kan göra det, gå så långt du kan utan att anstränga några muskelgrupper. Håll denna position i 20 sekunder, sedan tillbaka till ett upprätt läge och vila i 20 sekunder. Upprepa processen fem till sju gånger.

Inåt benpress

Övningar som aktiv benpress är en övning som syftar till att riva muskelfibrer och stärka musklerna i ljumsken. Den här övningen är osannolikt att förbättra prestationsförmågan, så få atletiska rörelser följer rörelsen anges av övningen. Detta arbete kommer dock att minska uppkomsten av skador på ljumsken och öka den totala ljumske uthållighet.

Sitt på golvet och satte en kula (volleyboll, fotboll, basket) mellan knäna. Pressa knäna ihop så hårt du kan - ju mer intensivt du klämma, desto mer effektiv denna övning vara. Håll squeeze för 15 sekunder, sedan vila under några sekunder. Upprepa övningen fem till sju gånger.

indian hop

Den indiska hop är en annan övning kan prestationsförmågan. För att utföra den indiska hop, steg diagonalt åt höger som om joggning. När din högra fot vidrör marken, använda det (och bara det) att hoppa rakt upp i luften. När din högra fot rör igen ner, upprepa processen, men till vänster. Håll gå fram och tillbaka mellan höger och vänster fot i 45 sekunder, sedan vila i 20. Upprepa processen fem till sju gånger. Var noga med att sträcka innan du utför denna övning.