XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur identifiera social ångest hos barn


Om du märker några ovanliga beteenden i ditt barn, överväga om det är bara en fas eller om det skulle kunna vara en form av social fobi. Det finns olika sätt att diagnostisera social ångest hos barn och att kunna identifiera vad som orsakar ditt barns onormalt beteende är det första steget i att få hennes hjälp och behandling.

Instruktioner

1 Håll koll på hur länge ditt barn har att visa ovanligt beteende. Ibland barn går igenom en blyg fas om de går in i en ny skola, nyligen har flyttat eller är i en ny miljö. Men vanligtvis bara varar detta omkring sex månader, så om blyghet har pågått längre än så, det finns en chans att de upplever social ångest.

2 Tillbringa tid med ditt barn och ställa frågor. Om varje morgon hon klagar över att hon inte vill gå till skolan, fråga henne varför. Hon kan ha drabbats av social ångest eller det kan bara vara att vissa barn plockar på henne eller hon inte gillar hennes lärare.

3 Ställ en tid för att se en läkare om ditt barn ständigt klagar över att hon är yr, ont magen eller hon upplever andra medicinska åkommor. Läkaren kan avgöra om dessa symtom orsakas av en sjukdom eller social ångest.

4 Prata med ditt barn för att se vad han tänker. Ofta barn inte kan uttrycka vad de känner. Frågar honom hur han känner när han är med andra barn eller vad han tycker andra barn tänker på honom kan öppna dörren för honom att mer noggrant uttrycka sina bekymmer.

5 Se om ditt barn upplever extrem blyghet eller rädsla när med andra barn. Om ditt barn är ständigt försöker undvika interaktion med sina jämnåriga detta kan vara ett tecken på ångest.

6 Leta efter uppenbara tecken på social ångest, såsom att kasta vredesutbrott, gråt eller klamra sig fast vid dig när du lämnar eller barnet är i en social miljö. Det är normalt för spädbarn och barn att gå igenom ett stadium av separationsångest. Men detta är för äldre barn inte normalt beteende.