XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ayurvedisk behandling för fibromyalgi

Fibromyalgi drabbar cirka två procent av den amerikanska befolkningen, enligt Mayo Clinic. Både män och kvinnor kan utveckla syndromet, men det är vanligast hos kvinnor mellan 20 och 50 års ålder. Ayurvediska, eller traditionell, indisk medicin, har visat sig ge lindring till de drabbade. Som i fallet med andra kompletterande och alternativa former av medicin, är det klokt att underrätta din läkare om ditt beslut att prova ayurveda.

Typ av fibromyalgi

Fibromyalgi är ett kroniskt smärtsyndrom med utan tydlig orsak. Tecken inkluderar en allmän muskelvärk i kombination med 18 specifika ömma punkter på baksidan av huvudet, mellan skulderbladen, toppen av axlar, framsidorna av halsen, yttre armbågar, övre bröst, övre höfter, sidorna av höfter och inre knän .

Sömnstörningar såsom restless legs syndrom och sömnapné, liksom trötthet, också är vanliga bland fibromyalgipatienter. Andra kompletterande villkor kan omfatta depression, huvudvärk, colon irritabile, posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), lupus och artros.

Även personer med fibromyalgi kan tyckas att få massor av sömn, de är oförmögna att nå djupare, helande nivåer av sömn och ofta vaknar med allmänna värk och stelhet i lederna. För vissa, värk och smärta förbättras under dagen men för andra smärtan är konstant.

Effektiviteten av Ayurveda Studerade

En studie av behandling av 31 kvinnor med fibromyalgi på Maharishi Ayurveda Health Center i Norge 2009 fann att 28 av kvinnorna som behandlats med ayurvediska metoder som avslutat en sex-månaders uppföljning frågeformulär upplevde förbättring av sina symtom som sträcker sig från 25 till 46 procent.

Deltagarna i studien fick fysiologisk rening terapi, coaching på ayurvediska kost principer och undervisning i transcendental meditation tekniker för att minska stress, ångest och depression. Studien, publicerad i tidskriften Clinical Experiment i reumatologi, drog slutsatsen att "dessa uppmuntrande resultat motiverar ytterligare forskning."

Herbal strategi för fibromyalgi

Ayurvediska växtbaserade metoder för behandling av fibromyalgi är att ta 1/2 tsk. gurkmeja två gånger om dagen. Gurkmeja, en populär krydda i många Sydostasien och östra indiska rätter innehåller en antiinflammatorisk substans som kallas curcumin som är en kraftfull antioxidant som minskar histaminnivåer, eventuellt genom att öka produktionen av naturliga kortison.

En annan naturläkemedel i ayurvedisk medicin torkas gummiharts av commiphora mukul träd som växer vilt i Indien. Det torkade hartset har en bitter smak men doften av balsam. Det är allmänt känt som guggulu eller guggul. Detta ämne tros av ayurvediska utövare för att ha anti-inflammatoriska och smärtstillreliefdetaljer.

En ayurvedisk diet lämplig för behandling av fibromyalgi inkluderar grönsaksjuicer och soppor, kokos vatten och mjölk, morot, gurka och rödbetor juice, kokta grönsaker som squash och zucchini, kryddor såsom gurkmeja, kummin, fänkål och vitlök och gröna sallader med citronsaft och lite salt.

Kombination av terapier

Eftersom stress anses vara en viktig del av fibromyalgi i både västerländska och ayurvedisk medicin, meditativ yoga, andnings yoga, transcendental meditation och avslappningsövningar i kombination med andra behandlingar och läkemedel anses vara effektiva. Regelbunden motion och stretching övningar rekommenderas också.

Ayurvedisk syn på fibromyalgi är att villkoret orsakas av en uppbyggnad i toxiner som orsakar dålig matsmältning, förstoppning och andra tecken på kronisk stress. Dessutom har terapeutisk massage visat sig vara effektiv för att minska den stress som verkar följa fibromyalgi smärta. Speciellt är användningen av herbalized olja för massage trodde att frigöra dessa toxiner.

Vad orsakar fibromyalgi?

Även om dess orsak är okänd, tyder vissa tecken på att fibromyalgipatienter kan ha onormala smärtsvar; andra bevis visar en högre förekomst av syndromet hos kvinnor som har fysiskt eller sexuellt utnyttjade. Det behövs mer forskning om orsaken eller orsakerna till sjukdomen, medan framsteg i att behandla symptomen förskott.