XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man identifierar Kännetecken för personligheter


De Femfaktorteorin är vad psykologer anser vara de fem grundläggande dimensioner av en persons personlighet. Dessa egenskaper är: öppen, noggrann, utåtriktad, behaglig och neurotisk. Dessa personlighetsdrag sägs påverka våra liv på många sätt, från hobbies vi bedriver våra karriärer. Många arbeten kräver nu deras sökande att ta en fysiologisk test kallas McQuaig undersökningen som avgör om den potentiella arbetstagaren har rätt personlighet drag för att matcha jobb. Dessa personlighetsdrag kan fastställas hemma, men genom att svara på några enkla frågor.

Instruktioner

1. Bestäm om du besitter egenskaperna hos en öppen personlighet. Detta inkluderar en nyfiken natur och ett behov av äventyr. Människor som har "Öppna" personlighetsdrag har en förkärlek för ovanliga idéer och konst. De föredrar att tillbringa sin tid ensam reflektera över idéer eller bedriver hobbies som kräver en livlig fantasi, som att skriva eller ritning. Öppna personligheter tenderar också att vara alltför känslig eller känslomässiga. De utmärka sig i jobb som ger dem kreativ frihet, såsom författare eller musiker.

2. Bestäm om du besitter egenskaperna hos en samvetsgrann personlighet. Detta inkluderar stark ambition och självdisciplin. De som har "Samvetsgrann" personlighetsdrag föredrar planerade händelser och hatar överraskningar. De är sällan impulsiv och hitta kontrollen genom att hålla sig till en strikt schema. Detta kan leda till tvångsmässiga beteende på grund av behovet att vara perfekt. Samvetsgranna personligheter utmärka sig i jobb som kräver perfektionism.

3 Bestäm om du besitter egenskaperna hos en utåtriktad personlighet. Detta innefattar att vara mycket utåtriktad och energisk. De som har utåtriktade personlighet drag kärlek umgås och är livet för någon part. De älskar uppmärksamhet och kommer gärna närma främlingar och börja prata. Utåtriktad personligheter kommer att gå ut när det är möjligt och söka spänning, som att åka berg-och dalbanor eller gå sky diving. Utåtriktad personligheter har problem åstadkomma mål på grund av deras svårt att fokusera. De utmärka sig på snabba jobb med spänning, t.ex. katastrofarbetare eller badvakter.

4 Bestäm om du besitter egenskaperna hos en behaglig personlighet. Detta innefattar att vara genuint intresserad av andras liv och problem. De som har "Agreeable" personlighet bära sitt hjärta på deras sleeve och sympatiserar mer med andra. De har ett starkt behov av att bli accepterad, men kommer sällan stå upp för sig själva om det behövs, att tro att andra är ärlig och pålitlig, även om de inte är. Angenäma personligheter kommer aldrig trassel om de kan hjälpa det. De utmärka sig på jobb som kräver medkännande och förståelse, såsom socialarbetare eller veterinär.

5 Bestäm om du besitter egenskaperna hos en neurotisk personlighet. Detta är den mest sällsynta personligheten hos alla. De som är neurotiska är nervösa och på kanten för det mesta. De reagerar starkt till obehagliga känslor, som ilska eller depression. De som har "Neurotisk" personlighet tillbringar sin tid på att oroa livet och bli stressad lätt. De är benägna att psykiska problem, såsom bipolära sjukdom och depression. Neurotiska personligheter kämpar med jobb och tjäna betydligt lägre löner än de andra fyra personer.