XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Den genomsnittliga vikten & amp; Höjden på en 15-årig

15 år kan trotsa medel när det gäller mognad och tillväxt av pojkar och flickor. Enligt American Academy of Pediatrics 'HealthyChildren webbplats, pojkar och flickor är väl i puberteten vid denna ålder och tillväxt är en av de stora förändringarna. Flickor och pojkar kommer att växa i längd och vikt. Pojkar axlar breddar; flickor kommer att uppleva samma förändring av deras höfter. Båda är naturligt och normalt, men det finns ingen typisk schema för när dessa förändringar inträffar. Två barn kan uppleva samma förändringar i olika takt och detta kan anses vara normalt för båda.

Hur Läkare Bestäm vad som är normalt

De Centers for Disease Control and Prevention offentliggör sina tillväxtkurvor för USA. Handboken innehåller grafer för att mäta längd, vikt och body mass för barn genom ålder 20. Barnläkare kommer att följa tillväxtförändringar på dessa diagram för att avgöra om barnet växer i god takt eller underlåta att frodas. Växer i lägre än genomsnittet kan indikera näringsbrist, biologisk abnormitet eller ärftliga egenskaper. För att skapa diagram, CDC extrapolerade data från flera källor, bland annat nationella undersökningar och data födelseattest.

normal Vikt

CDC vikt för åldern graf visar den genomsnittliga vikten av en 15-årig pojke på 126 pounds. Diagrammet visar att barn som väger 172 pounds poäng i den 95: e percentilen, eller väga mer än 95 procent av pojkar deras ålder. På den nedre änden, pojkar väger bara 90 pounds falla i den 3: e percentilen. För flickor, är den genomsnittliga vikten 114 pounds. Flickor på 86 pounds falla till den lägre delen av mätskalan, i den 3: e percentilen. Den 95: e percentilen av flickor vid 15 års ålder är 168 pounds, vilket innebär att de väger mer än 95 procent av flickorna i landet.

normal höjd

Resning-för-ålder-percentiler spåra normal höjd för pojkar och flickor. Den genomsnittliga pojkens höjd är 67 inches, eller 5 fot 7 inches tall. Pojkar på 72 1/2 inches tall, eller 6 fot och en halv tum, är högre än 97 procent av alla andra pojkar i Amerika, medan de vid 61 inches falla i den 3: e percentilen. För flickor, 64 tum eller 5 fot 4 inches tall, anses vara en normal höjd. Falla inom den 97: e percentilen, behöver en 15-årig flicka att bara vara 69 inches tall. En 59-tum lång --- eller 4 fot 11 inches --- flicka är i 3: e percentilen för höjd.

Normal Body Mass Index

BMI mäter den andel av höjd till vikt. Enligt CDC, är ett BMI mellan den 5: e och 84th percentiler anses hälsosamt för barn och tonåringar. Ett barn på 85: e percentilen anses överviktiga. När de passerar den 95: e percentilen, är barnet märkt som feta. Baserat på denna skala, en frisk 15-årig pojke som ett BMI mellan 16,5 och 23,3. Ett BMI på 23,4 är på 85: e percentilen, medan ett index på 26,8 skulle placera barnet i feta kategori. Flickor har ett bredare utbud av hälsosamma vikter, som spänner från 16,2 till 23,5. Vid 23,6 är flickor anses överviktiga, medan de över 28,1 är feta.