XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan inversion tabeller Hjälp Scoliosis?

Skolios är en fysisk defekt i ryggraden som gör att kurvan från sida till sida, vilket gör det verkar som om det bildar en S- eller C-form snarare än en rak linje när en person betraktas bakifrån. I svåra fall måste skolios behandlas med kirurgi, men i mer lindriga fall en fysisk terapi regim kan förskrivas av din läkare. En typ av sjukgymnastik som inte används ofta, men kan ha milda positiva effekter är inversion terapi.

Smärtlindring

Stretching är en gemensam övning på en inversion bord och det kan ge tillfällig smärtlindring för personer med skolios. Medan du inverteras på bordet, är effekterna av gravitation återförs på din ryggrad och din kropp blir avlånga. Upprepade gånger in i en inverterad tillstånd tros tvinga färskt blod genom dina muskler och vätska i din spinal skivor. Detta tros ge tillfällig smärtlindring i de närmaste timmarna efter inversion terapi, men kommer sannolikt inte att ha en permanent effekt.

hållning korrigering

Inversion terapi tros av vissa för att underlätta hållning korrigering, som kan vara till nytta om du har skolios. Enligt Sports Injury Clinic webbplats, ökat blodflöde till musklerna bidrar till att minska tillbaka spasmer. Minskningen av dessa spasmer kan bidra till omställningen av ryggraden och därmed förbättra hållning utan smärtsamma hängslen. Men det finns inte mycket forskning för att stödja giltigheten av antagandet att regelbundet inversion terapi kommer att hjälpa din hållning.

buken Förstärkning

Rectus abdominis är sektionerad muskler som täcker magen och bildar vad som är allmänt känd som sex-pack. Denna muskel är delvis ansvarig för den framåtgående rörelsen av ryggraden. Inversion tabeller kan användas för att utföra sit-ups och crunches som stärker din rectus abdominis. Detta i sin tur kommer att hjälpa dig sitta och stå rakare utan tröttande. Ju större inversion du göra, desto mer kommer du att få muskler i buken från att utöva.

potential

Tyvärr är skolios en komplex sjukdom som påverkas av många okända faktorer på en patient till patient. Enligt National Skolios Foundation, är 85 procent av skolios fall klassificeras som idiopatisk, vilket innebär att orsakerna är till stor del okända. Forskning om inversion terapi och spinal dragkraft för att behandla skolios är begränsad. Denna typ av behandling kan ge tillfällig lindring till patienter, men bör endast användas som en del av en bredare behandlingsplan designad av din läkare.