XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är farorna med att förlora vikt under graviditeten?

För de flesta kvinnor, att förlora vikt under graviditeten är inte ett problem. Det är oftast svårare att undvika stapla på överskjutande pounds medan du "äta för två." Men allvarliga risker kan hota ditt barn om du inte får tillräckligt i vikt - eller om du försöker att släppa pounds under denna tid. En hälsosam kost under graviditeten, inklusive adekvat viktökning, kan bidra till att du har ett friskt barn.

Mängd olika näringsämnen

En stor risk för viktminskning under graviditeten är att du inte kommer att ta in alla de näringsämnen ditt barn behöver för att växa. Medan din läkare kan ordinera prenatal vitaminer för att ge viktiga näringsämnen --- inklusive folat, som skyddar mot vissa missbildningar --- behöver du också en näringsrik kost med en mängd olika hälsosamma livsmedel. Enligt MayoClinic.com, som innebär att livsmedel med befästa och fullkornsprodukter; proteiner, inklusive kött, fågel, fisk, ägg och bönor, och mejeriprodukter. Dessutom kan dricka mycket vätska hjälper dig att undvika vissa graviditet risker och bära ditt barn till sikt.

Pretermfödelse faror

Gå ner i vikt under graviditeten ökar risken för tidig födsel, utsätta barnet för många allvarliga hälsorisker. The March of Dimes förklarar att graviditeter som varar 37 till 42 veckor anses fullgångna, 40 veckors normen. Små, för tidigt födda barn föds för tidigt löper risk för problem som sträcker sig från andningssvårigheter till döden. Även när de överlever, de är mer benägna att ha lärande och beteendemässiga problem, utvecklingsstörning, lung svaghet, cerebral pares, syn och hörsel handikapp.

Risker vid "Pregorexia"

Även om det är inte vanligt, kan ett tillstånd taggade som pregorexia hotar ett ofött barns hälsosamma utveckling. En kvinna med pregorexia obsesses om inte gå upp i vikt under graviditeten och försöker motverka det med radikal bantning och utövar --- kanske hoppa över måltider eller ens försöka att förneka att hon väntar. Du kan löpa ökad risk för att utveckla pregorexia om du har kämpat med en ätstörning. MayoClinic.com tyder på att det kan vara till hjälp att konsultera en dietist för att hjälpa dig att planera en graviditet diet för att hålla dig och ditt barn friska.

Pregnancytyngd Riktlinjer

Även om du inte bör gå ner i vikt under graviditeten, betyder det inte att du behöver för att få 60 pounds --- vikt som kan vara svårt att förlora senare. Din läkare kan hjälpa dig att sätta upp mål för att få tillräcklig tyngd för att säkerställa en sund tillväxt för ditt barn och hjälpa dig att undvika komplikationer såsom högt blodtryck. Enligt National Institutes of Health, även överviktiga kvinnor vanligtvis bör få minst 15 pounds under graviditeten. Underviktiga kvinnor bör lägga 28 till 40 pounds, normalviktiga kvinnor 25 till 35 pounds och överviktiga kvinnor 15 till 25 pund.