XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Choklad och östrogennivåer

Äta choklad orsakar de flesta människor att må bra, "Psychology Today" anteckningar. Detta beror på att choklad innehåller anandamid, en signalsubstans som höjer ditt humör. Vad som är intressant är att kvinnor känner den starkaste viljan att äta choklad före och under menstruationscykeln. Choklad verkar ha en antidepressiv effekt på kvinnor strax före sin månatliga perioden. Choklad innehåller ämnen som liknar östrogen. Detta tyder på att konsumera choklad hjälper öka din östrogennivåer.

Östrogen och Menopaus

Östrogen är ett hormon som är nödvändigt för normal kvinnlig sexuell utveckling, MayoClinic.com rapporter. Östrogen hjälper också reglera menstruationscykeln, från början av puberteten tills klimakteriet. Din kropp producerar mindre östrogen när du anger klimakteriet. Tar östrogentillskott hjälper lindra symptom på klimakteriet, såsom värmevallningar, ovanliga svettning och yrsel. Östrogen minskar risken för osteoporos hos postmenopausala kvinnor, och det är också vidtas för att mildra effekterna av försenad kvinnliga puberteten. Östrogen hjälper också lindra vaginal inflammation och äggstocks problem. Östrogen har också använts för att hjälpa till att behandla prostatacancer hos män.

Choklad och Fytokemikalier

Choklad innehåller fytokemikalier som flavonoider, University of Maryland Medical Center rapporter. Fytokemikalier är kemikalier som produceras av växter som är till nytta för människors hälsa. Isoflavoner kallas också fytoöstrogener eftersom de har effekter mycket liknar östrogen. Så konsumerar stora mängder mat som har fytoöstrogener, såsom soja, kommer att lindra symptomen på östrogenbrist. Eftersom choklad har fytoöstrogener kommer konsumera choklad hjälpa lindra effekterna av utarmat östrogennivåer hos kvinnor, "Psychology Today" anteckningar. Det bör dock påpekas att fördelarna med fytokemikalier tillskott ännu inte har validerats.

Choklad och hormonersättningsterapi

Kvinnor som är på standard hormonbehandling utvecklar ofta en önskan att äta choklad, "Psychology Today" rapporter. Chokladen begäret är starkast när progesteronnivåerna är låga. Menstruerande kvinnor på liknande sugen choklad under fasen av menstruationscykeln när nivåer av progesteron är låga. Tar choklad verkar för att lindra symptom i samband med låga progesteron, förutom att imitera effekterna av östrogen.

Choklad hälsorisker

Trots dess positiva effekter på hälsan, choklad höjer också risken för att utveckla hygienkrav, såsom njursten, MayoClinic.com rapporter. Dessutom innehåller choklad oxalat, ett ämne som försämrar absorptionen av kalcium. Detta tyder på att chokladkonsumtionen orsakar potentiellt låg bentäthet. Choklad innehåller också aminosyran tyramin, konstaterar "Psychology Today." Tyramin inducerar frisättning av adrenalin, men det orsakar också ditt blodtryck och hjärtfrekvens att öka. Tyramin har potential att orsaka illamående och huvudvärk.