XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur banta i en månad


Att försöka gå ner i vikt kan vara en frustrerande strävan. Du måste bränna mer kalorier än du förbrukar för att gå ner i vikt. Ställa realistiska mål och göra en viktminskning plan i förväg kan hjälpa dig att gå ner i vikt med framgång i en månad eftersom gradvis viktminskning är mer framgångsrik än drastiska dieter. Du bör inte förlora mer än en eller två pounds per vecka, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Du kanske vill gå ner mycket i vikt, men även förlora bara 10 pounds kan göra en stor skillnad för din hälsa.

Instruktioner

1 Håll en mat och motion dagbok för en vecka när du startar din en månad resa mot banta ner. Skriv ner allt du äter och den ungefärliga storleken på dina portioner. Kontrollera tjänstgör storlekar på förpackningar för information om delar. Också hålla koll på hur mycket motion du får.

2 Prata med din läkare och som rimliga mål viktminskning. Visa din läkare din mat och motion dagbok, och diskutera de ändringar du vill göra. Om du är kraftigt överviktig, kan du vara en kandidat för viktminskning kirurgi. Fråga din läkare om det är säkert för dig att utöva.

3 Anpassa din kost för att hjälpa dig banta. Ersätt ohälsosamma livsmedel, såsom bearbetade livsmedel som godis och chips, med frukt och grönsaker. Växla till låg fetthalt eller fettfri mejeriprodukter. Välj magert kött och livsmedel med fullkorn. Sluta inte äta dina favoriträtter, men äta mindre portioner. Sikta på att skära 500 till 1000 kalorier från din dagliga kost.

4 Motion minst fyra gånger i veckan i 60 till 90 minuter. Du behöver inte köra eller använda en träningsmaskin --- promenader, trädgårdsarbete, städning, tennis, dans och simning representerar några andra alternativ. Välj en aktivitet du tycker om, och om möjligt, få en vän att utöva med dig.

5 behålla viktminskning genom att fortsätta att äta en hälsosam kost och vistas fysiskt aktiv som du slank ner. Kontrollera din vikt regelbundet för att se konkreta resultat från när du startade för en månad sedan. Fortsätt att hålla en mat och motion dagbok för att hålla sig motiverad.