XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  HemEtt barn idrottsman är alla barn som deltar i en sport eller flera, som kan vara ett rekreationsområde eller på en professionell nivå. Många av de fördelar och nackdelar med att vara ett barn idrottsman kan vara relevant för barn som delta i idrott, oavsett på vilken nivå de spelar. Även hälso- och sociala fördelarna med att ta del i idrott kan vara djup, det finns också mindre gynnsamma effekter av barn sportsmannaanda.

Vinna och förlora

Delta i idrott kan hjälpa barn att förstå att livet är inte bara om att vinna. Barnet kommer att vinna några matcher och förlora andra, och sport kan hjälpa dem att lära sig att de inte alltid kommer att få sin egen väg i livet. Lagsporter kan också bidra till att lära barnen värdet av lagarbete och arbeta med andra för att nå ett gemensamt mål. Dessa är alla viktiga liv lektioner som barn kommer att ta upp i vuxen ålder. Men att vara i en miljö där du är antingen en vinnare eller förlorare kan också få negativa konsekvenser. Tävlingsidrott kan sätta press på barnen att vinna och vara bäst. Om de inte vinner, kan barn få en låg självkänsla.

Inlärning

Sporta stimulerar hjärnan, vilket i sin tur kan hjälpa barnen att förstå och behålla nya idéer. Barn idrottsmän kan därför ha en hjälpande hand i klassrummet när man lär sig nya ämnen. Sport lär också barn att läsa situationer snabbt och agera i enlighet, vilket bidrar till att utveckla sina problemlösningsförmåga i andra situationer utanför idrotten. Å andra sidan, få starkt engagerad i idrott kan ha en negativ inverkan på barns utbildning. Om de är duktiga på sport och börja träna flera gånger i veckan, kan deras klassrumsundervisningen lida.

fysisk utveckling

Med fler och fler barn lider av övervikt och fetma företaget sport, är en stor möjlighet för barn att få lite motion och hålla sina kroppar friska. Barn är mindre risk att drabbas av övervikt som vuxna om de är fysiskt aktiva från en ung ålder. Däremot motion inte bara ha en positiv effekt på barns kroppar. Som barn växer fortfarande, kan sport orsaka långvariga skador på grund av repetitiva rörelser genomförs inom idrotten. Överanvändning av leder och senor som ett barn kan orsaka senor och leder problem senare i livet, såsom tidig debut av artrit.

skador

Samt potentiellt orsaka långvariga ledproblem, barn som idrottar löper stor risk för skador. Fyra miljoner barn går till akuten varje år för sportrelaterade skador, och ytterligare åtta miljoner behandlas för idrottsskador vid deras husläkare. Det är viktigt att barn åtar sporter som använder säker utrustning och som är lämpliga för deras ålder, men skador gör fortfarande komma med territorium för att vara inblandade i sport.

Ledarskapsförmåga

Sport hjälpa barn att utveckla ett stort antal livskunskap, inklusive möjligheten att leda och få självdisciplin. Barn som idrottar är sannolikt inte bara vara bekväm i gruppinställningar, men kan få möjlighet att ta kontroll över en situation när det behövs. Utveckla förmågan att sätta upp mål och uppnå dem är också något som barnen kan lära sig genom sport, och detta är en annan användbar färdighet att ha i vuxen ålder.